dimecres, 3 de febrer del 2010

CZ. Setmana 1. Equilibri


Aquesta primera setmana del curs de la Cathy Zielske porta el nom d'Equilibri, el fonamental principi del disseny, i la recerca del balanç òptic i psicològic en una composició.
Una manera d'aconseguir equilibri és buscar una simetria, tenir parts iguals, separades per un eix. La simetria no implica que tots els elements a una banda i una altra siguin exactament iguals, sinó que l'estructura global pot ser simètrica però cada part pot ser diferent.
I aquests són els dos layouts de la setmana, amb dues simetries diferents. Les mides es repeteixen però els continguts varien.

També cal veure el que s'anomena com l'Equilibri del Contingut : en el primer exemple de layout, Garrick, hi ha una foto gran que és per a mi una foto anecdòtica del dia, un record divertit, mentre que les fotos petites són detalls del desplaçament, foto gran = detall important , fotos petites = detalls més generals. En cas del segon layout, B-Cute, hi ha una uniformitat en el contingut de totes les fotos, que són primers plans totes elles. Així doncs tant important és l'equilibri en l'organització de l'espai com l'equilibri en el contingut de les imatges.

3 comentaris:

  1. Els dos son genials, tan sencills i tan bonics a la vegada, però sobretot el journaling, increïble com sempre.
    No deixe d'aprendre amb tu Maica, ojalà algún dia puga fer-ho amb un taller on-line o presencial... :)

    ResponElimina
  2. Ostres!! em sembla que ahuré de passar més sovint per aqui...que ja m´ho diu l´Anna Sanz, que ho faci...jeej el que puc arribar a aprendre... les págines són precioses i genials...moltes gràcies per compartir!!

    ResponElimina
  3. Fantàstics! I és que ami això de l'equilibri m'encanta. I a tu et surt genial.
    Una abraçada. Sílvia

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails