dilluns, 30 de març del 2015

Abril : Escapada Feliç

Seguint amb aquest Projecte|50 a mida que surt el sol i exhaurim el mes de març...
De moment us deixo una nova entrega d'etiquetes pel mes d'abril, ara amb el nom d' Escapada Feliç, o allò que fem a casa nostra quan arriba la Setmana Santa.
Espero que us agradin, que us motivin, que us facin venir ganes de fer una escapada, fer fotos i compartir-les per sempre més dins un bonic àlbum.


I de passada un comentari explicatiu per una de les etiquetes, la del "Ohh que maco" :

Camaco, camacu o quemaco

Especialment usat a la província de Girona i al Pirineu. En català hi ha una expressió d'admiració molt habitual: que maco! que, exagerant-ne la pronúncia en català oriental, es converteix encamacu! (aquesta última vocal sona u, com en tot el català oriental). Els barcelonins utilitzen molt aquesta expressió al quedar embadalits al veure paisatges, animals, edificis... que es troben quan surten de la ciutat. Els habitants del nord de Catalunya han adoptat aquesta expressió com a manera de ridiculitzar els habitants de la ciutat, i doncs, se'ls fa estrany que a un català li captivi tant veure coses tan comunes a Catalunya com pot ser un campanar o una vaca.

Gràcies a la Viquipèdia per aquesta explicació.

Encara que em diguin que som "quemacos", m'agrada escapar-me, perdre'm i trobar-me davant el mar, entre camps de conreu o al Social amb els amics mentre esperem que no venti la Tramuntana. I de passada ser feliç.

Aquí podeu descarregar les etiquetes.

Etiquetes Abril

Que tingueu uns bons dies.

1 comentari:

  1. Molt bona la crònica! El mes d'abril amb el st.Jordi de per si ja és especial, merci per les etiquetes! Ptnnns

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails