divendres, 7 d’octubre del 2011

Llavors i Ara, més Digi-total


Aquest darrer doble layout digital ha estat "projectant-se" durant quasi tres setmanes. Hi ha vegades que comences un projecte amb moltes fotos i no saps com organitzar-les, la millor distribució, que no quedin massa petites, també buscar el missatge que es vol transmetre...

Començaré pel missatge : aquest layout volia incloure una selecció de totes les fotos que vaig fer durant un torneig master de handbol que es va fer a l'Oar Gràcia l' 11 de setembre. No només eren fotos del partit plenes de jugades impossibles de captar pels meus ulls i més difícils per la meva càmera, eren fotos de vells amics que es trobaven un cop més, de l'equip i els seu rituals, dels moments previs, de l'esgotament... I també fotos d'altres moments que es van generar entorn el partit, instantànies d'altres "jugadors menys actius" que també eren presents.
Tot i això hi ha una foto que sobresurt, tot i voler fer un record del dia n'hi ha una que jo considero especialment significativa, la del Joan amb el seu germà Albert. I ves per on tot d'un plegat va aparèixer una altra foto de fa més de 20 anys amb aquest dos, amb més cabells i més pectorals. En aquest punt el meu layout ja va fer un tomb considerable perquè va deixar de ser un record d'un dia i va passar a ser una passió familiar d'un bon grapat d'anys. I és que aquí també hi participa la dona de l'Albert, la Carmina.

Podeu veure que segueixo una simetria en el disseny. La veritat és que he fet dos layouts separats perquè quan els porti a imprimir me'ls han de fer en dues parts. El millor quan fas anar tantes fotos es comptar el nº de fotos que tens i en un paper quadriculat intentar distribuir-les. Podien haver estat totes petites i de la mateixa mida, cosa que sempre resulta més fàcil, però també pots anar fent combinacions. Un cop es té la cosa clara és el "momento Photoshop": toca fer la graella, cosa molt útil per col.locar bé les fotos.

Per aprendre a fer graelles podeu mirar aquest super tutorial, que per a mi va ser com haver descobert la sopa d'all : http://aliedwards.com/2009/07/tuesday-tutorials-cathy-zielske-multi-photo-grids.html

I bé, poder la darrera cosa que cal és tenir alguna decoració d'aquelles que t'agraden molt per la seva simplicitat i al mateix temps perquè sempre queden bé. Darrerament utilitzo sempre els mateixos elements, res complicat, una etiqueta, alguna cosa amb text, un espai per posar la data, un element acrílic, grapes... una mica d'ombra i ja està.

Ah !!!. La paraula "batu" és un terme col.loquial que utilitzaven abans els jugadors per anomenar-se entre ells, fent broma, una barreja entre empanat, tonto i coses per l'estil. I l'Apa Gràcia és el seu crit de guerra, com en dic jo.

1 comentari:

  1. Fantàstic Maica!!
    Sempre m'agraden les teves idees i em fan sorgir nous projectes per mi.
    Però per imprimir també ho pots fer sense haver-ho de partir en dos, a mi m ho imprimeixen també amb rectangular!

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails