diumenge, 14 de febrer del 2021

Conte de Nadal


El Conte de Nadal de Charles Dickens descriu la història d'un home vell i avar que la Nit de Nadal rep la visita de tres fantasmes : el fantasma del passat que el porta a la seva infantesa, el fantasma del present que li ensenya el que l'envolta i que ell vol ignorar, i el fantasma del futur, on veu la seva pròpia mort.

Malgrat no formar part d'aquesta història ni rebre fantasmes, aquest any m'he trobat fent dos àlbums de Nadal, el Nadal del passat i el Nadal del present, i m'ha fet pensar en aquest Conte de Nadal tant famòs. Cal dir que no tinc idea de com pot ser el Nadal del futur. Prefereixo no pensar-hi.

És el segon cop que faig un àlbum de Nadal que inclou més d'un any. Ja ho vaig fer en aquest altre projecte que ajuntava els Nadals del 2016, 2017 i 2018. En aquell moment volia reprendre un projecte que sempre feia però que per manca de temps havia anat quedant aparcat, tant aparcat que vaig fer 3 Nadals en un, i curiosament tots tenien alguna cosa especial, i malgrat haver passat el temps les fotos ajuden mot a recordar moments i a poder-ne escriure una mica.

Aquest projecte N inclou un Nadal passat i un Nadal present, tant diferents com si haguessin passat 20 anys entre un i altre. 

Però parlem també del seu format : una tapa de color groc pàlid de mida 20x30 cm amb les pàgines interiors enquadernades amb wir-o, i desrpés de l'últim full hi ha una peça de cartró que s'enganxa a la part de darrera de la tapa (si aneu a la darrera foto ho podeu veure).

Seguint el format del projecte anterior també he posat en primer lloc la postal de Nadal. És la meva intro de les festes, per tant es mereix el primer lloc. Un aspectte que cal recordar sempre és posar les dates, de manera que només obrir l'àlbum ja poguem veure de quin Nadal o Nadals és. 


I com és d'esperar comencem pel 2019 i la postal corresponent. 
El Nadal del 2019 va ser el Nadal de les llums : a les postals, a casa nostra... només volia posar llums de Nadal per tot arreu.


La postal està engaxada a una peça de transparència i així no cal foradar-la ni encuadernar-la com un full més. A més això permet obrir-la, i veure-la bé, també per darrera.

I una altra cosa que m'agrada conservar són els marcadors de la taula. Aquests estan fets amb les sobres de totes les llums o boles de Nadal que vaig troquelar fent les postals; després vaig imprimir els noms de tots i vaig posar la targeta a la copa del vi de cada convidat. Quedava per sobre de la copa ja que s'aguantava per la targeta que té el nom imprès.

El 2019 es va celebrar el Nadal a casa nostre. La Nit de Nadal érem nosaltres quatre, però el 25 érem 21 i el 26 érem 10. 


Totes les fotos estan impreses a mida 15x20 amb múltiples fotos que poden ser de 10x15 o més petites. Hi ha alguna pàgina que té dos 15x20 junts de manera que no es veu la cartolina o el full de paper decorat de sota, però altres pàgines sí que tenen espais per la decoració i també per la data, que la he posat amb unes etiquetes que tenia de MdeMini, He imprès les del 2019 de color gris i les del 2020 de color taronja.


Com sempre, la meva prioritat són les imatges més que la decoració. De vegades no surto massa a les fotos però tenir la càmera a prop sempre és important. 


Sempre hi ha un lloc per posar unes paraules, o una enganxina o una decoració. Però si no hi posem res també és perfecte.


Tots ens fem grans, o com a mi m'agrada dir : Creixem junts.I avancem cap el 26 i 31, amb menys fotos i menys gent també.


Menys fotos vol dir una mica més de decoració.


I potser en algun moment una mateixa pàgina pot correspondre a dos dies, com aquest 5 i 6 que comparteixen espai.

I per acabar el Nadal del passat un sobre amb un escrit, els meus records del Nadal del 2019, molt diferents als del Nadal actual.


Ja estem al Nadal del 2020, el Nadal de la mascareta.


La postal també té una petita tira de full transparent i queda a la mida de la cartolina que hi té a sota.


Aquest any no calia marcar els llocs a taula, però sí vaig voler fer fotos de la decoració que teniam a casa. Dies de dues bombolles, estones amb mascareta i altres amb finestres obertes.

Algunes coses es mantenen, i altres són molt diferents.


Tal com podeu veure també he utilitzat la roba de les nostres mascaretes per fer decoracion per l'àlbum.
I ens acomiadem del 2020, a Jafre.I done'm la benvinguda a un 2021 que comença fred.
De nou a casa per Reis.I final del Nadal present amb l'aniversari de la Berta. Ja són 25.


Per acabar l'àlbum, a la part posterior de la tapa una cartolina folrada amb roba i un sobre aprofitat, per escriure tot allò que ha representat el Nadal present.


El Nadal futur : de nosaltres depèn que sigui bonic. De moment queden uns quants dies per davant i alguns projectes de vacances endarrerits que cal fer.

Espero que us hagi agradat i fins aviat.
Molta Salut.

 

1 comentari:

Related Posts with Thumbnails