dimarts, 10 de juny del 2008

Festa de Comunió











Per veure totes les fotos d'aquest àlbum podeu anar al flickr
Qualsevol mes de maig és mes de Comunions. I és un bon motiu per fer un bon projecte d'scrapbooking, però no pel fet de la Comunió en si, sinó pel que representa la festa posterior, la reunió, la celebració i alegria que comporta aquest fet familiar.
I això és el que he estat fent aquesta última setmana. Amb moltes fotos que tenia he fet el meu Àlbum de Festa de Comunió on he parat especial atenció en els nens assistents i els seus moviments durant la vetllada. No oblidem que és una festa infantil, i com a tal ells són els protagonistes.
La mida és 20x30 apaïsat, amb unes tapes de cartró, pelat en part i folrat amb paper de Sassafras-Sprinkled sunshine Lollipop.
Cada full (9 en total) són fets amb cartolina folrada amb paper kraft, i el disseny de pàgina es repeteix igual en cada una d'elles. Ja se que pot resultar una mica convencional, però m'agraden les presentacions endreçades i que segueixin una pauta.
Cada full te una transparència inicial on hi he enganxat un "escalloped tag" que es repeteix a diferents punts de l'àlbum i dos tags rodons amb la combinació dels dos papers utilitzats en el full següent.
En el full de les fotos he donat importància a una foto que m'agradava i que explica en certa manera la pàgina, i l'acompanyen tres fotos que la complementen i un tag quadrat de la mateixa mida, amb un altre escalloped de paper vegetal i embellidors. Finalment a ma he posat el títol que explica la pàgina. Els papers decorats que he utilitzat són de Crate Paper i de Sassafras també.
Per la part de darrera hi han quatre o cinc fotos de la mateixa mida i dos tags amb embellidors per decorar. Hi ha un petit escrit que envolta tot el bloc d'imatges, i que expressa els meus records d'aquell moment i el que em suggereixen les fotos.
I el mateix he fet 9 vegades amb tot el grapat de fotos divertides que tenia de la festa, mirant-les una a una, editant-les i retallant-les com explicava amb el meu post d'ahir a la nit. El fet d'establir una mida per les fotos implica sempre que la composició de la pàgina és més personal i creativa, et pot permetre posar més fotos i t'obliga (molt important) a observar-les bé totes i veure coses en les expressions de les persones.
Tampoc vull oblidar que una foto grossa té una força important, i per tant és important destacar algunes fotos perquè expliquin la nostra història.
Tot aquest concepte prové d'un post de l'Ali Edwards que podeu veure aquí, i que també te relació amb el meu post d'ahir sobre Photo Shop (Foto xop).

2 comentaris:

  1. Me ha gustado mucho tu album; sencillo pero muy bonito.

    Gracias por compartirlo :-)

    ResponElimina
  2. Com sempre...mooooolt xulo!!!
    A més queda seriós, per la ocasió!!!
    La veritat és que és molt maco!!

    Un petonet guapa!!!!

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails