dimarts, 10 de juny del 2008

Foto Xop : Retallar

Bé, no és tracta de cap broma.
Simplement intentaré explicar ,de la manera més fàcil possible, com jo utilitzo el Photoshop i com amb tutorials que he anat llegint per internet he anat millorant les meves fotos, sempre buscant-hi alguna cosa més que a simple vista no es veu. El que se de Photoshop ho he après jo sola mirant per internet, per tant els meus coneixements són de Foto Xop més que d'altre cosa.

Un recurs bàsic a utilitzar és el de Retallar. Jo no enquadro gaire bé, per tant el poder observar la imatge i canviar-li l'enquadre és fonamental per mi. També m'ajuda a ampliar un detall, o apropar, ja que de vegades no utilitzo el zoom.

El procediment és molt simple :
Un cop tenim oberta la imatge anem a la paleta d'eines i seleccionem l'eina Tallar (Herramienta Recortar). A la part de dalt podem seleccionar la mida que volem per la selecció que anem a fer, de manera que el resultat serà just el que necessitem per el nostre disseny, però amb el detall que ens agrada.


Decidim la zona que volem enquadrar. També en aquest moment podem variar l'inclinació de l'àrea seleccionada. La imatge resultant pot ser més o menys ampliada, però el resultat final sempre tindrà la mida que hem demanat, que en el nostre cas és de 3x3 cm. Quan la selecció ens agrada, validem.


Un cop hem retallat el que es pot fer és obrir un document A4 per posar-hi la nostra imatge i les altres que anem necessitant, de manera que posteriorment les podrem imprimir a casa com un sol document, que després podem retallar i enganxar, o bé podem enganxar com un collage amb tot el grup d'imatges junt.






El que és molt important és que tant la foto retallada com el document gran tinguin la mateixa resolució, per no distorsionar la mida final.

Aquesta eina ha estat bàsica en un àlbum de fotos que penjaré demà, amb un total de 75 fotos, totes retallades per tal de que tinguessin una mida concreta.
Bé espero que us hagi servit d'ajuda.

3 comentaris:

  1. Gracias por el tutorial!!
    Y entonces, cuando lo recortas, lo pegas en word para imprimirlo???

    Esto me lo tienes que explicar con más detalles.
    Besotes

    ResponElimina
  2. Gràcies Maica per aquest tutorial tan ben explicat que ens has penjat. I que guapos que esteu tots dos! Una abraçada.

    ResponElimina
  3. graciassssssss
    el problema es q mi impresora va fatal!!!!

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails