diumenge, 20 de febrer del 2011

Tot allò que fas

Aquest any és el meu any de l'Ordre. Realment la meva vida actual implica tota una organització, però la raó d'escollir "Aquest petit mot" va ser amb la finalitat d'ordenar "sin prisa pero sin pausa" les nostres fotos. És una tasca faraònica i avorrida : he començat pels arxius digitals i els estic tornant a etiquetar per tal de tenir una doble organització, la cronològica i per temes. Després serà el moment de les fotos analògiques (les de paper), i aquí si que pot ser la pera, perquè des del 1989 fins el 2005 aproximadament que no vàrem fer el canvi tenim unes grans quantitats de fotos, algunes en àlbums i altres en caixes. Un caos i una feinada. Però per altra banda em compensa pensar que poder després em serà més fàcil localitzar les imatges i poder-les imprimir.

El tipus d'scrap que faig normalment segueix esdeveniments, però quan vull fer scrap d'un fet que implica una evolució o el pas del temps, la feina es complica. I també em dono compte de que hi ha projectes que s'han de fer oberts, de manera que es vagin alimentat o omplint amb el pas del temps.

I aquest n'és un :
El divendres vaig acompanyar a la Berta a fer-se un mallot nou per gimnàstica rítmica. Ella està molt il.lusionada amb el seu futur mallot brillant i llavors vaig pensar que no havia tingut prou cura de guardar algunes de les fotos dels seus festivals. Bé, guardades estan però perdudes entre unes 15.000. I amb el Pol passa el mateix. De manera que paral.lelament a la tasca de l'ordre he confeccionat dos mini-àlbums amb anelles per poder anar-les guardant.




Aquest primer full tapa les diferents col.locacions que venen posteriorment. Penso posar fotos verticals i també fotos horitzontals, de 10x15cm, enganxades de dues en dues.


També he buscat unes bossetes per posar-hi algun tipus de documentació i la data corresponent. En cas de no haver-hi document que concreti la data, llavors la posaré directament a la foto amb una d'aquestes etiquetes adhesives de 7Gypsies.



Les fotos esportives son molt decebedores, surten mogudes, has de fer servir el zoom. No et deixen estar a peu de pista, i si no tens una càmera molt bona queden fatal. Però pitjor és que ells d'aquí a 10 anys no tinguin cap foto, o les tinguin totes barrejades, o tinguin dubtes de les dates o sobre el resultat de la competició.


I aquest és el de la Berta. El rètol és una adaptació d'un disseny que vaig fer per MdeMini, pensant en un títol bonic per un projecte com pot ser aquest.




I és que els nens fan moltes coses.

El Joan sempre diu que tant de bo hagués anat guardant les fotos de quan jugava a handbol. Sort que ara té el Facebook.
Espero poder-vos ensenyar aviat com evolucionen els dos àlbums.
I també espero a que us animeu amb aquests tipus de projecte.

I per si voleu més informació sobre organització de fotos podeu veure els següents posts : Bibliotèca de Memòries, Biblioteca de Memòries 2ªpart, Biblioteca de Memòries 3ªpart i Biblioteca de Memòries: final.

1 comentari:

  1. Molts macos els àlbums, Maica!!!
    Per cert, t'animaràs aviat a tornar a fer algun curs d'SCRAP?
    Una abraçada!!

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails