diumenge, 17 d’agost del 2008

Biblioteca de Memòries. 3ª Part

Avui explicaré de com he adaptat el sistema que l’Stacy Julian ensenya a Photofreedom.
Penso implantar-lo amb les fotos d’aquest estiu, i aniré organitzant després les anteriors, i les futures.
Actualment les meves imatges estan ordenades cronològicament, i dividides després per esdeveniments o fets que es produeixen durant l’any.
El que pretenc fer és la “Photo Triage” : treure la imatge del seu context cronològic, de manera que la pugui veure amb una llum diferent. Per dur a terme aquesta tasca necessito un software adequat que em permet reordenar les meves imatges segons uns nous criteris.
Parlaré del software demà. Ara imaginem per un moment que agafem totes les nostres fotos, les portem a revelar (si, totes) i un cop les tenim a casa les barregem i comencem a fer-ne quatre grans grups :
Nosaltres
Gent
Llocs
Fets
Cada un d’aquests grups té al mateix temps la seva pròpia classificació.
Nosaltres : El que més “pesa” a la foto és que hi surt algú de nosaltres, independentment del lloc, moment o esdeveniment en que es produeix. Tant dona que la foto sigui de Nadal o del 2004. Aquest grup es divideix en : Joan, Maica, Berta, Pol i Grup, on el grup podem ser tots o només dos de nosaltres.
Veieu que les trec del seu espai temporal i les començo a veure des de un altre prisma : podré veure per ex. les fotos de la Berta des de que va néixer ; no totes les fotos on ella surt sinó les fotos on ella és el subjecte principal i el que està fent la defineix com a persona.
Gent : aquí l’espectre és més ampli, però tampoc en tindrem tantes d’imatges. Estableixo en aquest cas una altre subdivisió : avis, oncles i cosins, amics nostres, amics Berta i amics Pol. En aquest grup però hi posarem les imatges on el que hi pesa més és la relació que es mostra en la imatge, l’aspecte personal, l’actitud i l’emoció ; no li donem importància a si la foto es va fer per ex. durant les vacances del 2006, sino que el que de veritat ens importa és recordar la imatge dels nous amics de les vacances .
Llocs : el que té més pes en aquest cas és el lloc on es fa la foto, encara que hi surti gent. Imagineu una foto vostra davant de la Torre Eifel : no considereu important el fet de que és una foto vostra, sinó que hi surt la Torre. Aquest grup el divideixo en Sabadell, Entorn i Lluny.
Fets : no és rellevant ni el subjecte ni el lloc geogràfic, sinó que el que ens interessa és el que s’està fent o està passant. Així tindré aquí un grup que és Vida Diària amb moments simples de cada dia, Esports i Lleure amb les activitats dels nens i nosaltres, Festes i Tradicions i Actes Especials.
No hi ha regles fixes per agrupar les imatges, simplement hem de seguir la nostra iniciativa segons el que ens suggereix la imatge en un primer moment.
Aquesta nova organització és una porta oberta a la nostra creativitat. Mirar i analitzar un grup qualsevol d’aquests implica veure emocions, caràcters, diversió, gent que ja no hi és, gent nouvinguda, llocs que ens captiven la vista… No cal fer scrap del que vàrem fer ahir, ni em sento obligada a fer el mini-àlbum de Nadal el mes de Gener, simplement puc mirar tranquil.lament el meu grup de Festes i Tradicions i poder descobreixo com m’agrada fer cada any la foto de la taula parada abans de dinar, i puc fer un Layout on es veu com la meva família augmenta, i explico que em fa feliç posar un cobert més a la taula.

Continuarà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails