diumenge, 28 de desembre del 2008

Foto Xop : Imprimir

Amb aquest tutorial d'estar per casa vull explicar com jo imprimeixo les meves fotos, utilitzant el Photoshop.
En aquest cas he preparat les fotos que enganxaré en el meu Diari amb Imatges d'Advent. Es tracta d'una llibreta petita on les fotos com a molt han de fer 14cm d'ample i 10cm d'alt.


En primer lloc obro totes les imatges que necessito i una per una reviso les seves mides :
Vaig a la barra d'eines superior : Imagen > Tamaño de Imagen.
Les fotos horitzontals han de fer 14cm d'ample, per tant aquesta és la mida que poso. Hem de tenir seleccionat l'opció "Restringir proporciones", de manera que si hem posat 14cm d'ample, l'alçada ja es canvia sola.


Hem de pensar que l'alçada no ha de ser superior a 10cm, si fos superior, llavors en comptes de posar 14cm, posarem 13,50cm, o simplement modificarem l'altura a 10cm i que l'amplada es canvii a la seva mida proporcional (que tampoc ha de ser superior a 14cm).
Pel que fa a la resolució, jo sempre treballo a 200 pixels/polzada tot i que és més normal a 300.


Un cop tenim totes les imatges amb les mides inferiors a 14cm i 10cm llavors obrim un document nou.
Quan les fotos les imprimeixo a casa obro un document de mida A4 : és a dir, 21cm d'ample i 29,7cm d'alçada. Si les fotos les porto a positivar a la botiga de fotografia llavors faig un document amb mida fotogràfica com el 20x30cm.
Penseu que el tamany pot ser inferior si només teniu una o dues fotos per imprimir.
Per obrir el document faig : Archivo > Nuevo. En aquest cas serà un document apaïsat, i la resolució també ha de ser de 200 píxels per polzada, com les fotos.



Ara el que faig es amb l'eina Mover activada em poso sobre cada foto i les vaig movent al document gran. Cada imatge és una capa diferent de la nostra Paleta de Capes.



Si hem de moure alguna imatge per col.locar-la millor, ens hi posem a sobre i clicant el botó dret del ratolí ens ensenya la capa que és. Llavors amb el botó esquerra seleccionem aquesta capa i ja podrem moure la foto com ens interessi.
Un cop el document estigui ple, llavors l'hem de guardar com a Jpg per imprimir-lo desde l'impressora que vulguem o a la botiga de fotos.
Espero que us serveixi.



1 comentari:

  1. Gracias Maica!! Creo que esta vez, lo voy a conseguir. Tal como lo explicas parece super fácil.
    Un besote

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails