dilluns, 18 d’agost del 2008

Biblioteca de Memòries. Final

Un cop vist de quina manera organitzaria les meves fotos en cas de que les imprimís totes, posant-les en quatre piles generals i després cada pila subdividint-la en més grups, explicaré com penso fer el mateix procés de tria amb un software adequat.
El software que jo utilitzo és la Galeria Fotogràfica de Windows, però també es pot fer amb el Picasa de Google, o evidentment amb els softwares per gestionar les imatges que acostumen a portar totes les càmeres digitals i les impressores.
La Galeria Fotogràfica té un funcionament molt simple, i el que estic fent actualment és etiquetar totes les meves imatges segons els grups que vaig definir ahir. Segueixo tenint una organització cronològica però també estic confeccionant la meva biblioteca, segons uns criteris molt més personals i especials. També puc donar graus de classificació a les fotos, per si m'interessa destacar-ne alguna, i també puc afegir-hi algun comentari explicatiu.
Resumint El Procés :
1. Passem les imatges de la càmera a l'ordinador
2. Obrim la Galeria Fotogràfica. Estan totes a la carpeta "Importadas Recientemente".
3. Repasso les imatges, esborro les que considero repetides, intentant ser estricte.
4. Faig una edició bàsica : ulls vermells, contrast, color, retallar (amb les pròpies eines de la Galeria)
5. Faig l'etiquetatge segons els meus grups.
Objectiu : controlar les meves imatges i obtenir la biblioteca de memòries.
Fer scrap, a part de ser una necessitat creativa i d'expressió, és una necessitat documental : deixem constància de la nostra vida i dels fets que hi intervenen, tant si són grans com petits, fem un layout , un mini-album o un diari, segons com s'hagi d'explicar. Penso que aquest sistema canvia definitivament el punt de partida de la nostra història.






Com a complement de tota aquesta feina he decidit també fer una maquetació molt simple amb les imatges ,seguint ara si, el seu ordre cronològic inicial, de manera que el que vull obtenir és una espècie de còpia índex amb paper, amb totes les imatges a una mida de 5x7 cm aprox.. De moment la maquetació la faig amb el Photoshop, però no descarto buscar algun mitjà més ràpid com p.ex.algun template com els que ha dissenyat l'Ali Edwards.

Bé, i això és tot.

4 comentaris:

  1. Hola Maica,
    Moltes gràcies per molestar-te en transmetre'ns els altres la teva lectura d'estiu. Crec que és molt enriquidora. El programa photoshop elements també té un organitzador de fotos seguint aquests criteris. És important que hi hagi persones que siguin generoses i és molestin en perdre una estona del seu temps per ajudar als altres. Moltes gràcies.

    ResponElimina
  2. guauuu, ara si que estic feta un lio.... està genial la super organització i la mega explicació que has fet, gràcies.
    d'on treus el temps per poder fer tota aquesta nova organització??? jo només de treure ulls vermells i mig organitzar les fotos em passo hores i hores.... però ho has explicat molt bé i és possible que em fagi un replantejament. Només hi veig una pega, que jo sóc el caos i no crec que pugui afegir-me a aquest sistema jejejeje
    Per cert, m`'encata la idea de fer un lo o un mini només amb la decoració de cada any de les festes o del nadal (aquesta sí que me l'apunto)

    ResponElimina
  3. Hola Maica!

    Supongo que habrás disfrutado un montón tus vacaciones :-)

    Llevo un tiempo pensando en comprar ese libro y puede que caiga pronto jejeje

    Tendré que organizar las fotos que tengo antes de acumular más ¿no?

    Gracias por la información y por pasarte por mi blog.

    Un besote :-*

    ResponElimina
  4. Que pasada!!! Muchísimas gracias. Hay un montón de ideas buenísimas.
    Ya tengo ganas de retomar los miércoles para que nos cuentes más cosas de todo este sistema.

    Ah!!! Felicidades por la pregunta. Me ha hecho tanta ilusión como si me lo hubiera respondido a mí. Que tonta soy!!
    Besotes

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails