divendres, 15 d’agost del 2008

Biblioteca de Memòries

Tal com vaig dir en el meu post anterior, he estat llegint el llibre de l’Stacy Julian, Photofreedom. La primera informació que en vaig tenir sobre la publicació va ser,com no podia ser d’altre manera, en el blog de l’Ali Edwards, i des de aquell moment vaig estar esperant la disponibilitat a Scrapbook.com.
Anteriorment ja sabia qui era l’S.Julian de Big Picture Scrapbooking, on he entrat varies vegades per veure quin tipus de cursets fan, tot i que no m’he atrevit a fer-ne cap.
També he visitat el seu blog, i també la web específica del seu llibre : http://www.photofreedombook.com/.
Doncs bé, buscant una solució organitzativa, vaig començar a llegir :
El llibre es divideix en tres parts :
El seu sistema
Les seves fotos
Els resultats de les persones que utilitzen el sistema


El sistema introdueix la utilització de tres elements d’arxiu essencials i nou elements extres, també per arxiu de fotos o papers que guardem. Aquests elements : carpetes ,calaixos, capses… et donen una verdadera pauta de funcionament i una finalitat : tenir el control de les nostres imatges.
La majoria de vegades pensem que tenim el control quan les imatges estan copiades en un suport segur, mentre que el control real és el que obtenim després d’un bon sistema d’arxiu.
Pregunta per una persona que té un fill o filla d’edat superior als 10 anys :
Podries trobar la foto del dia que li va caure la primera dent ?
Segur que si, però poder també trigaràs més d’una hora, o més de dues.
Fer scrapbooking és fer un reflex de la nostra vida i la dels altres que ens envolten, expressar allò que és especial per a nosaltres, i gaudir de tot el potencial que tenen les nostres fotos. Tenir el control ajuda en aquest procés.
El sistema requereix una pila de “gadgets”, però el missatge és clar i simple : l’ordre cronològic no serveix, per tant hem d’implantar un ordre o arxiu especial, íntimament relacionat amb la nostra vida.

Continuarà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails