dimarts, 17 març de 2015

P|50, febrer segona part


Aquí em teniu de nou, amb més Febrer, una mica de Carnaval, alguna sortida, algun dinar...
Tot hi té el seu lloc, i de vegades les fotos més simples resulten interessants.He optat per retallar dues de les etiquetes petites i posar-les per separat o bé seguides com en aquest cas.


També he pensat que potser pel mes d'abril faré les etiquetes diferents i les que son petites i de mida vertical les faré horitzontals i les més grans i horitzontals les faré verticals. Així les podré repartir una mica més entre els diferents dissenys de pàgina del PL.


Espero que al març les meves fotos tinguin una mica més de sol, tot i que vàrem acabar el mes de febrer amb un bon dia de barbacoa  a Jafre.


I fins aquí el mes de febrer, hola març, que ja surt el sol !!! Us semblarà una tonteria però és molt bonic veure com es van sumant pàgines i fotos a aquest projecte.

dimarts, 10 març de 2015

P|50, febrer

Tot i ser febrer un mes curt ha estat ple de coses, o potser el fet de documentar-les fa que siguin més intenses, qui sap?. Hem tingut aniversaris, sant Valentí, Dijous Gras i Carnaval, sortida a Barcelona, anades a Jafre, dinar amb amics... i també hem estat malats.

Però d'entrada aquesta és la darrera pàgina de gener, que encara no us havia mostrat, i que és la part de darrere que ve a continuació d'aquesta entrada. No segueix un ordre cronològic, agafo les fotos que tinc i decideixo si les faig a 10x15 o a 7,5x10, i un cop impreses les vaig col.locant com em sembla. 
M'agrada posar decoració enganxada directament a sobre el plàstic, més que a dins, i sí, poso moltes fotos, potser masses, però és que em resulta molt difícil descartar-les.


Una altra cosa que m'agrada d'aquest projecte és haver triat un pack de fundes amb 6 dissenys diferents. Penso que li dóna més dinamisme que si només s'utilitza el disseny A, que és el que s'acostuma a veure més per internet.

Comença febrer amb el calendari, i aquest disseny E per fotos 15x15.


La decoració l'he fet amb l'encuny de números de la Cuttlebug, i he aprofitat el 7 i el 5 per recordar els 75 anys dels meus pares. També he senyalat els dies 10 i 26 amb un segell i tinta daurada.


La cara de darrera és una adaptació del layout digital que us vaig ensenyar l'altre dia. 


Ja veieu com resulta de fàcil: descarregues les fotos, retalles a 10x15, imprimeixes i poses dins la funda. 
També cal una mica de journaling, però no pretenc explicar-ho tot.Les targetes aporten una mica de claror a la pàgina, ja que les fotos tenen un color més aviat fosc.
I alguna targeta també acaba modificada per necessitats d'espai, com aquesta d'aquí sota, que l'he fet en dues parts. Una la veieu aquí i l'altra us l'ensenyaré el pròxim dia.


Perquè encara no s'ha acabat febrer. Aviat una mica més.
De moment, que?, us animeu?

dijous, 26 febrer de 2015

Març : Ja surt el Sol

Suposo que ja us heu adonat que per fi el dia es fa més llarg.
És el moment que surti el sol, gaudir del dia que encara ens espera dient-nos "vinga, va...que estic aquí per tu".
És el moment de pensar que s'acosta la Setmana Santa, i que durant ciiiiinnnnncccc dies seguits no sonarà el despertador.
És el moment de donar la benvinguda a la Primavera, i dir adéu a l'hivern. Amb una mica de sort no farà tant fred...

I per tot això i molt més avui és el moment de compartir un nou kit d'etiquetes pels vostres projectes Project Life o similars.Aquest mes els colors van del beix al groc i al caqui.

Com gener i febrer les podeu descarregar d'aquí : Etiquetes Projecte 50 Març

I per acabar febrer i aquesta entrada, una bonica cançó, amb dolces paraules.
dimarts, 17 febrer de 2015

Veig-Veig


Aquesta entrada d'avui no només vol compartir el meu darrer layout digital. També serveix per comentar o, millor dit, fer "critiqueo" d'una curiositat que he vist avui, saltant d'un blog a l'altre i d'una web a l'altra :
He vist escrita una bonica cita que deia més o menys així : Si estàs sol aniràs ràpid, si estàs acompanyat aniràs més lluny. Una gran veritat, i a l'hora una bona reflexió sobre el valor de la companyonia, sentir-te recolzat, donar valor al treball en equip i les fites que poden aconseguir-se amb un esforç comú.
El que no era veritat era a qui s'atribuïa l'autoria d'aquesta cita. Pel que he pogut trobar es tracta d'un proverbi africà.

Penso que és un error d'interpretació, però aquestes coses passen més del que sembla. Que us semblaria si  a aquesta cita de Maya Angelou del layout li canviés el nom i li posés el d' Ali Edwards, només pel fet que ella l'ha escrit amb la seva bonica lletra i l'ha compartit en el seu #givesunday ??. Bé, fins aquí el "critiqueo" i com a resum de tot plegat només dir que hem de saber distingir, que per la xarxa no tot és el que sembla, tot i que sigui bonic, creatiu i de vegades molt original.

La cita que acompanya el meu layout d'avui també la trobo impactant, i no volia deixar-la escapar, com moltes que tinc al Pinterest. He fet una traducció no molt exacte, però penso que m'escau més, li he tret la part condicional perquè assumeixo que intento ser normal, allò políticament correcte. Fer scrapbook per a mi és el pas del ser normal a ser sorprenent. Com més normal sóc menys sorprenent, i com més scrapbook faig més sorprenent. Ep no cal que ningú aplaudeixi, simplement em considero sorprenent jo mateixa, que quedi clar.

La foto és una selfie, i és un contrapicat, un enquadrament que pretén donar importància al subjecte respecte a qui mira la foto, es fa servir molt en arquitectura o esports, però a mi em va agradar perquè em mostra una visió de mi mateixa diferent, superior, segura.... Ara tingueu en compte que l'espectador sóc jo i el missatge va dirigit a mi mateixa, no és que em consideri superior a ningú. La cita té l'opacitat reduïda al 30% perquè és un element decoratiu més, l'escriptura manual aporta calidesa, però el missatge és clar i català (sobretot català). Les decoracions superiors ajuden a que la mirada del subjecte no es quedi "penjada", l'estrella és el símbol de la il.lusió, el pin li dóna un caire femení i els brillantets repetits connecten les altres dues decoracions, i fan que guanyin cohesió.

Fi de la història i fins aviat.

dimarts, 10 febrer de 2015

P|50, gener

Avui vull compartir el meu primer mes del 2015. 
El projecte no està estructurat per setmanes, de manera que poden haver-hi algunes fotos que tenen relació entre elles, i altres es van afegint entre mig, juntament amb les etiquetes escrites, les etiquetes de decoració i el calendari.


Pel que fa al text, he procurat dividir-lo entre les 4 etiquetes que tenen pauta per escriure però intentant que es puguin llegir separadament. Vaig descartar escriure-les a mà perquè si ho faig a l'ordinador sempre reflexiono més el que hi poso.


Pel que fa a la decoració, m'agrada alternar decoració dins i fora de la funda.També he volgut incloure algun objecte, com aquesta etiqueta de roba, que una part està fora de la funda i l'altra dins.
Acostumo a ser prudent amb l'us de les tipografies però amb aquest projecte no vull marcar límits i combinar totes les tipografies que m'agradin, tant a les etiquetes impreses,com al text, com als comentaris escrits directament a les fotos.


Malgrat tenir 6 tipus diferents de fulls trobo interessant posar una foto petita en una funda més gran, o una foto gran tallada en dues parts, per posar-les cada una en una funda, com veureu més avall.Això sí, m'agrada donar importància a les fotos, encara que siguin d'allò més simples. Si una cosa té de fàcil el PL és que la base és la foto 10x15, de manera que no s'ha de tallar massa, com a molt la talles per la meitat. En el meu cas també utilitzo 15x20 per fer les fotos 15x15 que podeu veure a la primera pàgina, o 15x20 per fer dues fotos 10x15. Suposo que la filosofia de tot plegat és que sigui ràpid de fer, i que malgrat es pot decorar tant com es vulgui, realment l'arxiu de les fotos està molt simplificat.El que menys m'ha agradat d'aquest mes de gener és que en la majoria dels casos són fotos interiors, amb amics, família, amb moments quotidians també a casa, però trobo a faltar una mica de llum i aire lliure.
Espero que us animeu. Ja veieu que no cal fer-ho massa complicat, i estic segura que amb el pas dels dies serà molt agradable de veure.

Fins aviat.

dimarts, 3 febrer de 2015

Febrer : Dolces Paraules

Per si esteu ja en mode Project Life us diré que en el meu cas no estic fent-lo setmanal sinó que vaig omplint plantilles de Photoshop a mida que passen els dies i vaig fent fotos.
De moment he plantejat 4 fulls de diferent disseny per cada mes i això em dóna bastant espai per posar fotos, la majoria de 10x15, algunes de 10x7,5 i altres de 15x20 cm.
També vaig posant les etiquetes i deixo espai per les decoracions.

De tota manera res no és definitiu fins que estan les fotos impreses i les vaig col.locant.
Pel que fa al text, he fet un escrit que resumeix tot el mes, i l'he repartit en les 4 etiquetes que vaig dissenyar amb pauta per escriure. Prefereixo prendre notes durant el mes amb el mòbil o ipad i llavors ajuntar-ho tot, i acabar fent una conclusió del mes.

Ara estic a la fase decorativa del mes de gener, i he d'acabar d'imprimir els texts, però de moment per si voleu anar plantejant aquest mes que ara comença, aquest febrer fred aquí us deixo les etiquetes acabades de sortir. Espero que us agradin, tenen una mica de color corall, un record als meus projectes de febrer "Dolces Paraules" i també una mica d'espai pel Carnestoltes.


Espero que us agradin. 
Les podeu descarregar aquí : Etiquetes Projecte 50 Febrer

Fins la propera.
Related Posts with Thumbnails