dijous, 27 d’octubre de 2016

G de guia, P de programa


Aquí teniu dues llibretes de mida A5. Una és una guia sobre Nova York i l'altra és el programa d'un viatge a Nova York.
Sí, anem a Nova York.
Malgrat que internet ens dóna tota la informació, fotos i opinions de tot el que puguem imaginar, d'una manera constant i permanent, jo encara sóc d'anar amb papers amunt i avall. I no podia anar de viatge sense preparar-lo, sense posar-ho per escrit i sense donar-li un acabat una mica personal.

Primer vaig començar per Pinterest, i d'aquí vaig trobar pàgines que parlaven de Nova York i que no eren les pàgines convencionals tipus guia turística amb estil seriós. La meva preferida és A Nueva York i també he consultat Chicas en Nueva York, per buscar coses que pensava que li podien agradar a la Berta.
Durant dies m'he dedicat al "corta y pega", per tal de recollir la informació que pensava que podia ser-nos útil : sobre l'aeroport, els taxis, he descobert què és l'Uber, sobre les propines, sobre restaurants econòmics i bons, sobre les entrades als museus, i fins i tot sobre on anar a fer pipí. Amb aquestes i més informacions he fet la guia.Tal com us deia he fet un "corta y pega" utilitzant el Word. He configurat la pàgina en horitzontal i amb dos paràgrafs a cada pàgina. Un cop imprès el full l'he doblegat per la meitat, i d'un A4 horitzontal ha sortit el A5 amb les dues cares impreses.


Pel que fa al Programa : el format és el mateix però el disseny és una mica diferent.
Cada dia té un separador que és una transparència. La idea és poder accedir ràpid a la informació corresponent a cada dia.


La transparència té enganxada una rodona feta amb una perforadora , doblegada per la meitat i enganxada al full transparent, i el número corresponent al dia, en aquest cas grapat.


També he utilitzat un segell amb els dies de la setmana, per recordar el dia que estem.
He volgut incloure també un sobre per tiquets, targetes o documentació variada, i també alguns fulls per escriure.Hi ha molta informació relacionada amb les coses que visitarem, tota extreta de les pàgines que us he indicat abans i també d'algun lloc complementari. La pàgina A Nueva York és fantàstica i m'ha ajudat moltíssim.


Ja veieu que hi ha força text. He volgut posar-hi molta informació seguint un itinerari diari, de vegades a peu i d'altres amb desplaçaments amb metro, que estan també indicats en color taronja.
He volgut que dominés una mica el taronja perquè hi serem pel Halloween.


Un cop tornem suposo que integraré aquestes dues llibretes a l'àlbum de fotos. La meva intenció és fer una llibreta molt més gruixuda, tot i que de la mateixa mida, amb totes les fots. 


De moment, a fer les maletes.

Fins aviat

divendres, 23 de setembre de 2016

Adéu estiu


Fa un temps que penso molt a la feina, penso i penso primer en una feina i una altra darrera, penso com fer-ho millor i més ràpid, però sobretot millor. Quan surto de la feina ja no vull pensar en res, només vull posar el cervell en mode avió i ja està. 

Silenci.

Però avui, primer dia de la tardor, he pensat que estaria bé fer un racó de pensar. 
He pensat que m'esperen encara les fotos de l'estiu, que no són com jo voldria, amb tots quatre junts. 
He pensat que malgrat anar-hi sense la Berta, vàrem passar uns dies fantàstics a Menorca, pocs però intensos, i amb una bona tramuntana.


He pensat que vàrem sortit, ens vàrem reunir, vàrem riure, parlar, criticar, recordar, vàrem gastar i menjar i beure. I això és bo. I en moltes ocasions vàrem ser més de tres. Van ser unes bones vacances, uns bons dies al sol, amb molta platja i lectura, migdiades i alguna cerveseta.


He pensat que cal descobrir de tant en tant algun lloc nou, que sempre és com una aventura, però quan estàs de vacances tot sembla millor, més "cool". Necessitem reunir sensacions, sentir curiositat i gaudir d'allò que és nou.


He pensat que no vull deixar d'escriure per les vacances. Em compro els llibres per llegir i també necessito tenir una llibreta on apuntar coses. Coses que potser ningú llegirà. Potser jo mai tornaré a llegir-ho. Però aquí està, escrit amb retràs, un cop havia oblidat algunes de les coses que havíem fet... però tot i així em costa renunciar-hi. 


He pensat que no van ser les seves vacances ideals, amb cap amic a prop. 


He pensat que una foto ens mostra un instant, un segon, un moment que es congela i ens parla, i ens diu moltes coses. Tinc moltes fotos com aquesta, i cada una té la seva veu.


He pensat que cal celebrar, celebrar l'estiu, la tardor o les dues coses a l'hora, omplir la casa i menjar i beure una estona, riure una mica i fins i tot cantar al Karaoke.


Avui aquest bloc ha estat el meu racó de pensar i recordar que les fotos son una part molt important de la nostra vida. Aquesta vida, hores i hores que transcorren sense parar atenció, sense fixar-nos en qui ens acompanya o com anem vestits o lo bonic que és un paisatge. Les fotos ens fan pensar en tot això. Les fotos impreses ens fan reviure-ho constantment.

Quan no recordo si cal fer àlbums de fotos, vaig al racó de pensar.

diumenge, 31 de juliol de 2016

Dies al Sol


Un any més us desitjo molt bones vacances, molt bons dies al sol
Fins la propera

dijous, 28 de juliol de 2016

El carrer dels cargols


Anem a Verges de caps de setmana. Estem en un carrer molt estret que amb prou feines hi passa un cotxe, i al principi de ser-hi la gent de Jafre ens preguntava si estàvem al carrer dels cargols i nosaltres no sabíem de què anava tot plegat.
Finalment vàrem saber dues coses : el nostre carrer no és el dels cargols, i s'anomena així perquè per la Processó del Dijous Sant l'omplen de llumenetes fetes amb cloves de cargol, una pasta de cendra i agua, una metxa petitona i oli.

És molt bonic de veure... si pots, perquè amb tota la gent que hi ha és quasi impossible de ser-hi. Nosaltres no ho vàrem aconseguir. Haurem de provar l'any que ve.


Això sí, el Divendres Sant vaig anar a buscar-ne dos de cargols, per poder tenir un petit record del que podria ser el meu carrer... però no l'és. I aquí el veieu, enmig d'un paper d'escrap. He pintat amb Gel Medium la pasta de cendra que subjecta el cargol, per tal de que no és trenqui, i l'he enganxat al paper amb Glossy Accents. La resta és una mica de decoració adhesiva.


I amb l'altre cargol vaig aprofitar una fusta que tenia i li vaig acabar enganxant també.

Una mica de washi tape i ja està.
Fins la propera.


dilluns, 20 de juny de 2016

Week in the Life 2016


Aquest any, un cop més, he fet el Week in the Life, un projecte impulsat i organitzat per l'Ali Edwards desde fa una pila d'anys. No m'estendré en el seu contingut, significat o finalitat, de fet és una manera de promoure que es faci scrap de la vida quotidiana i trencar la tendència a fer scrap de vacances, viatges, Nadal i similars. El resultat acostuma a ser interessant, sobretot depenent de la quantitat de fotos, i t'adones normalment de tot el que fem sense pensar, per inèrcia, i del poc valor que li donem habitualment.

És interessant provar de fer-lo algun any, us el recomano.

Malgrat tot he de dir que actualment la meva passió per l'scrap passa un mal moment. No em veig com la Cathy Zielske explicant les aventures i desventures d'una dona treballadora de cinquanta anys que fa scrap i té dos fills quasi adults, però sí que us diré que la vida quotidiana no mola. El cap de setmana sí que m'agrada, sobretot quan vaig a l'Empordanet, però encara estic intentant acostumar-me a ser una família de 3 o fins i tot de 2.

I aquest projecte n'és l'evidència absoluta de la meva vida actual. Tot i així aquí està : Una Setmana, Set Dies, amb les coses que no m'agraden, amb altres per les que estic agraïda, i altres que jo ja no puc canviar.


En la meva anterior entrada us comentava que aquest any volia utilitzar unes tapes que tinc de fa molt temps, enquadernació wir-o i combinació de funda de plàstic tipus Project Life i full A4 kraft. I per tant el Week segueix aquesta estructura : 1 funda de mida 15x20 i un A4 apaïsat per cada dia.
Com podeu veure la cara de davant de la funda té decoració : paper d'scrap, algun detall, algun botó i una etiqueta impresa amb el dia de la setmana. La tipografia de l'etiqueta és la mateixa que vaig utilitzar pel Week del 2015


Darrera de la funda apareix una única foto, de 15x20 cm, amb alguna decoració, i al full A4 hi han més imatges, totes elles a mida 10x15 o 10x7,5 cm. També per indicar el dia utilitzo una altra etiqueta, amb el nº corresponent.


A la cara de darrera de l'A4 hi he escrit una mica de diari.
Com vaig fer en Weeks anteriors he anat posant l'edat dels membres de la família.
També he utilitzat el mateix paper decorat de cada dia per fer algun detall.


I tot que voldria fer-ho tot en català, no puc deixar d'utilitzar els segells de l'Ali Edwards.


Sort que també tinc les etiquetes que vaig dissenyar amb MdeMini.


Cada dia segueix el mateix esquema, però cada dia és diferent.


Volia deixar constància de moltes coses, però finalment acabava fent fotos a l'hora de dinar i a l'hora del sopar.Les targetes de journaling les he tallat segons em convenia, i sempre tenen el paper decorat a la part superior.
Penso que he fet més fotos de menjar que altra cosa.

El cap de setmana segueix la mateixa distribució, però evidentment les fotos m'agraden molt més.
Finalment arriba diumengeSol, aire pur i trobades amb amics.


Aquí podeu veure com queda enquadernat, amb el seu wir-o, i aquest cartró negre que forma part de la llibreta s'adhereix a la tapa.


I això és tot. La part més agradable ha estat la decoració, amb poques coses com sempre, per afegir algun comentari addicional a les fotos. És l'últim que he fet, després de tenir ja l'àlbum enquadernat. El que menys m'ha agradat ha estat organitzar les fotos, i això que vaig començar pel cap de setmana.

Fins aviat.
Related Posts with Thumbnails