dilluns, 2 de maig de 2016

#jo2016


A un ritme prou lent segueixo fent scrap, sí. Després del Project Life de l'any passat tenia clar que no volia repetir. Un cop està fet, ja saps el que és, té la seva part interessant però també implica una constància que no cal que sigui setmanal, però sí com a mínim mensual. De tota manera igualment volia seguir imprimint fotos i escrivint una mica, i evidentment centrar-me en aquells moments que vull recordar.
I així va sorgir aquesta idea de projecte. El format està subjecte al material que tinc, unes tapes de mida 30x22 aprox, amb un llom primet, de 2 cm i una finestra al mig de la tapa. Els fulls interiors estan combinats entre A4 de color kraft i fulls de PL de mida 15x20 cm. Tot plegat és una combinació d'àlbum de fundes, que em segueix agradant i considero pràctic i la fulla de cartolina tradicional, que permet col.locar les fotos i les decoracions d'una altra manera.


El títol : #jo2016, perquè m'agrada això dels hastags, perquè és un àlbum meu, amb la meva vida i la meva realitat, i perquè estem al 2016.

La decoració : etiquetes de roba, decorades i reimpreses. Les aconsegueixo a través del Joan, són de rebuig i de moment les imprimeixo per darrera o per davant, tapant les dades de la marca. La mida és 4,5x9,5 cm i per si us agrada el tema aquí teniu una explicació de com és fa.I comença el projecte. Tot i ser un projecte de continuïtat durant el 2016 s'anirà repartint en diferents àlbums. En aquest primer hi han les fotos que m'agraden de gener i febrer.Darrera la pàgina d'intro tenim les primeres fotos, una etiqueta decorativa i un sobre.


Cada mini tindrà la seva mica de diari. No em plantejo escriure durant el mes, sinó apuntar quatre reflexions relacionades amb les fotos. Aquest cop ho faig a mà i no el deixo a la vista. No hi ha res excessivament personal però d'aquesta manera el projecte esdevé més diferent al de l'any passat.


Tal com us deia es combinen les pàgines A4 i les fundes de  PL de mida 15x20, en els seu diferents dissenys. Aquí podeu veure la funda de 15x20 cmI a continuació el format de dues fotos 7,5x10 i el 10x15. De moment em proposo imprimir a mida 10x15 i 15x20 com a molt gran.


Una altra cosa que m'he proposat fer, a banda de les etiquetes impreses, són les etiquetes petites amb una mica de text escrit a mà, per indicar llocs o fets.Les etiquetes impreses tenen dissenys adaptats de les etiquetes de l'any passat, amb unes altres mides i col.locacions.

I fins aquí el projecte.L'enquadernació està feta amb wir-o, i aquest cartrò gruixut s'enganxa a la tapa posterior. Queda com una llibreta però amb una tapa amb llom.

Fins aviat.

dimarts, 12 d’abril de 2016

P|50 : Adéu i Gràcies

Doncs sí, adéu al Project Life del 2015, i també gràcies si l'heu estat seguint.
Aquest és l'aspecte dels dos àlbums, força plens de fotos, i també de texts i records.


Ja us he dit alguna vegada que el nom, P|50 ve de que el 2015 he fet 50 anys i ha estat una manera d'autorregalar-me un grapat de records. 
He diferenciat les dues etiquetes del llom amb una estrella daurada que m'indica on hi ha l'àlbum de Nadal.

 

I bé, aqui comença el mes d'octubre. 


En primer lloc he col.locat el calendari, i com en altres mesos estic assenyalant  una data. Aquesta pàgina a més de les etiquetes que vaig dissenyar per decorar el mes, té les típiques fotos que fas puntualment sense cap relació entre elles.


A continuació i degut a que el 22 d'octubre és l'aniversari del Joan, he fet 2 layouts dedicats a ell.
Aquest és el primer. Amb una cartolina blanca de mida 15x30 cm he imprès el text i part del títol. Dic part ja que el 51 és decoració : un 5 gran de metall i un 1 de foam adhesiu.
La cartolina té també una perforació rodona, feta amb una perforadora de 1,5", i en aquest espai hi he posat una etiqueta MdeMini de mida 1" i algun detallet més. Acaba la decoració l'estampació del ocellet que sempre faig servir com a signatura. Els tres punts de decoració generen el triangle visual que penso que li dóna equilibri a la pàgina.


Aquesta és la part de darrera, també amb un altre layout amb els nens.
Com podeu veure la idea és molt semblant, però en comptes de posar la cartolina blanca vertical la poso horitzontal. En aquest cas la decoració està tota ella fent un grup.


Desprès dels dos layouts venen les pàgines amb les coses que vàrem fer al mes d'octubre: un dinar...Un sopar...anar de tapes...


Anar a Verges a veure una casa i decidir que ens interessava.


I l'espai dels selfies...


Ja queda poc. Realment el mes de novembre va ser un impàs de moltes coses cap a moltes altres, sobretot esperant el Nadal i anant cap a Verges.


Tinc molt poques fotos, si comparem amb els altres mesos.


Em sap greu no haver col.locat totes les etiquetes dissenyades  per octubre i novembre. Queden per un projecte futur.


Tot i així les que més m'agradaven sí que hi són.


Aquesta era la darrera pàgina, que enllaçava amb la part de Nadal, que ja vareu veure durant el mes de desembre.


I ja està acabat.
Si he de fer un resum del projecte us diré a grans trets que :
  • He optat per fulls de diferents formats. De vegades és més laboriós però també dóna més dinamisme, no es veu cada pàgina igual.
  • No he fet una pàgina per setmana, no he seguit cap ordre cronològic però he agrupat les fotos per temes.
  • Quasi tots els mesos tenien 4 etiquetes amb text. El text de cada etiqueta era independent, és a dir no calia llegir-les per ordre.
  • També cada mes tenia 4 etiquetes amb decoració. Una de les etiquetes tenia un disseny que sempre es repetia. És la que podeu veure a la foto superior, la de la rodona verda. Cada mes estampava una o vàries paraules a les línies.
  • He inclòs el Day in the life, Week in the life i el December Daily dins el projecte. També hi ha la nostra postal de Nadal enganxada a una de les pàgines, i dos sobres amb documentació, una a l'inici del projecte i l'altra al final.
  • M'agrada decorar directament sobre la foto, però també a sobre de la funda, enganxant-hi coses. De tota manera és un àlbum de fotos i la decoració és mínima.
  • És un projecte gratificant, però no el repetiré el 2016. Tornaré als àlbums de format més petit.
Penso que no em deixo res. 
Fins aviat.


dimecres, 16 de març de 2016

P|50 : TornemSetembre és un mes de retorns, tornem a trobar-nos després de les vacances, no només nosaltres sinó també els nens, que retroben els companys a l'escola o a la Uni. Retrobem els horaris i moltes rutines que durant el mes d'agost s'han abandonat.

I arriba la tardor.


I moltes altres coses, com l'aniversari de la Jana


Un element comú de tots els mesos és el calendari. De fet no n'hi ha cap d'igual, ni en mida ni en el color del mes, i acostumo a destacar els dies que han tingut un protagonisme especial.


També he decorat la funda amb el nº del dia.Aquí comencen les etiquetes que vaig dissenyar en el seu moment. De fet no les he modificat ni decorat quasi bé, ja que m'agraden molt tal com son. Aquest setembre, això sí, les he escrit amb una mica de records.
I fins aquí el mes de setembre. Ja queda menys.

dissabte, 5 de març de 2016

I si tornem al mes d'agost


Aquí podeu veure on vaig deixar el PL abans del projecte de Nadal, a la darrera pàgina del Week in the Life
Tal com us he comentat en entrades anteriors, el meu PL integra diferents projectes a dins, com el Day in the Life, el Week in the Life i el projecte de Nadal. Cada un té el seu propi format, disseny i decoració. He de dir que en el cas del projecte de Nadal vaig comprar el kit de DD de l'Ali Edwards i tot i que m'agraden molt els seu dissenys vaig quedar una mica saturada d'anglès, i en molts casos hauria volgut tenir les etiquetes en català, les paraules adhesives, els segells...  Com sempre tot és una qüestió de temps, temps per fer etiquetes, paraules adhesives, per dissenyar-les, per imprimir-les, retallar-les, etc. Però us he de dir que després compensa, i segons com he gaudit més decorant aquests dies d'agost que totes les festes de Nadal amb tant be merry and joy and happy-happy.

I després d'aquesta curta reflexió i d'arribar a la conclusió que m'agrada més decorar en català que en anglès ara us ensenyo els dies que faltaven del mes d'agost. L'agost de 2015 té un viatge a Rueda, un Week in the Life i uns quants dies mes que són els que ara veureu.


És en aquestes pàgines que he inclòs el Diari de les vacances. No sóc d'escriure diaris però a les vacances ho acostumo a fer, cada dia una mica, forma part del relax, igual que llegir o fer la migdiada.


També hi vaig escriure durant el Week in the Life. Si us fixeu a la primera imatge d'aquesta entrada, una de les fotos te un text escrit. És un fragment del que hi tinc escrit al diari.


Com que ja havia escrit prou, les etiquetes dissenyades per escriure no les he omplert de text sinó que les he decorat una mica.


En aquesta he retallat el marge per enganxar-la a un paper decorat, he estampat la paraula "paella" i finalment le decorat amb una etiqueta Mdemini.


En aquesta he enganxat una lletra adhesiva i he grapat un cor de fusta.En aquesta he senyalat els dies de les vacances amb washi tape, i amb la fletxa senyalo el 9 d'agost.


També he utilitzat un reste que tenia d'una pàgina de fundes arxivadores de diapos per guardar les targetes de llocs on vàrem anar. Les vaig haver de tallar perquè la mida de la funda és petita però ja m'agrada com queda.

Aquesta etiqueta també té una estampació i una etiqueta Mdemini, a més d'una mica de washi tape.Tal com us deia abans m'ha agradat retrobar-me amb les meves pròpies etiquetes i tornar al català, encara que sempre s'escapa alguna coseta.


Avui us deixo amb un mica de música, per fer volar una mica la nostra imaginació.

Related Posts with Thumbnails