dilluns, 20 de juny de 2016

Week in the Life 2016


Aquest any, un cop més, he fet el Week in the Life, un projecte impulsat i organitzat per l'Ali Edwards desde fa una pila d'anys. No m'estendré en el seu contingut, significat o finalitat, de fet és una manera de promoure que es faci scrap de la vida quotidiana i trencar la tendència a fer scrap de vacances, viatges, Nadal i similars. El resultat acostuma a ser interessant, sobretot depenent de la quantitat de fotos, i t'adones normalment de tot el que fem sense pensar, per inèrcia, i del poc valor que li donem habitualment.

És interessant provar de fer-lo algun any, us el recomano.

Malgrat tot he de dir que actualment la meva passió per l'scrap passa un mal moment. No em veig com la Cathy Zielske explicant les aventures i desventures d'una dona treballadora de cinquanta anys que fa scrap i té dos fills quasi adults, però sí que us diré que la vida quotidiana no mola. El cap de setmana sí que m'agrada, sobretot quan vaig a l'Empordanet, però encara estic intentant acostumar-me a ser una família de 3 o fins i tot de 2.

I aquest projecte n'és l'evidència absoluta de la meva vida actual. Tot i així aquí està : Una Setmana, Set Dies, amb les coses que no m'agraden, amb altres per les que estic agraïda, i altres que jo ja no puc canviar.


En la meva anterior entrada us comentava que aquest any volia utilitzar unes tapes que tinc de fa molt temps, enquadernació wir-o i combinació de funda de plàstic tipus Project Life i full A4 kraft. I per tant el Week segueix aquesta estructura : 1 funda de mida 15x20 i un A4 apaïsat per cada dia.
Com podeu veure la cara de davant de la funda té decoració : paper d'scrap, algun detall, algun botó i una etiqueta impresa amb el dia de la setmana. La tipografia de l'etiqueta és la mateixa que vaig utilitzar pel Week del 2015


Darrera de la funda apareix una única foto, de 15x20 cm, amb alguna decoració, i al full A4 hi han més imatges, totes elles a mida 10x15 o 10x7,5 cm. També per indicar el dia utilitzo una altra etiqueta, amb el nº corresponent.


A la cara de darrera de l'A4 hi he escrit una mica de diari.
Com vaig fer en Weeks anteriors he anat posant l'edat dels membres de la família.
També he utilitzat el mateix paper decorat de cada dia per fer algun detall.


I tot que voldria fer-ho tot en català, no puc deixar d'utilitzar els segells de l'Ali Edwards.


Sort que també tinc les etiquetes que vaig dissenyar amb MdeMini.


Cada dia segueix el mateix esquema, però cada dia és diferent.


Volia deixar constància de moltes coses, però finalment acabava fent fotos a l'hora de dinar i a l'hora del sopar.Les targetes de journaling les he tallat segons em convenia, i sempre tenen el paper decorat a la part superior.
Penso que he fet més fotos de menjar que altra cosa.

El cap de setmana segueix la mateixa distribució, però evidentment les fotos m'agraden molt més.
Finalment arriba diumengeSol, aire pur i trobades amb amics.


Aquí podeu veure com queda enquadernat, amb el seu wir-o, i aquest cartró negre que forma part de la llibreta s'adhereix a la tapa.


I això és tot. La part més agradable ha estat la decoració, amb poques coses com sempre, per afegir algun comentari addicional a les fotos. És l'últim que he fet, després de tenir ja l'àlbum enquadernat. El que menys m'ha agradat ha estat organitzar les fotos, i això que vaig començar pel cap de setmana.

Fins aviat.

dilluns, 2 de maig de 2016

#jo2016


A un ritme prou lent segueixo fent scrap, sí. Després del Project Life de l'any passat tenia clar que no volia repetir. Un cop està fet, ja saps el que és, té la seva part interessant però també implica una constància que no cal que sigui setmanal, però sí com a mínim mensual. De tota manera igualment volia seguir imprimint fotos i escrivint una mica, i evidentment centrar-me en aquells moments que vull recordar.
I així va sorgir aquesta idea de projecte. El format està subjecte al material que tinc, unes tapes de mida 30x22 aprox, amb un llom primet, de 2 cm i una finestra al mig de la tapa. Els fulls interiors estan combinats entre A4 de color kraft i fulls de PL de mida 15x20 cm. Tot plegat és una combinació d'àlbum de fundes, que em segueix agradant i considero pràctic i la fulla de cartolina tradicional, que permet col.locar les fotos i les decoracions d'una altra manera.


El títol : #jo2016, perquè m'agrada això dels hastags, perquè és un àlbum meu, amb la meva vida i la meva realitat, i perquè estem al 2016.

La decoració : etiquetes de roba, decorades i reimpreses. Les aconsegueixo a través del Joan, són de rebuig i de moment les imprimeixo per darrera o per davant, tapant les dades de la marca. La mida és 4,5x9,5 cm i per si us agrada el tema aquí teniu una explicació de com és fa.I comença el projecte. Tot i ser un projecte de continuïtat durant el 2016 s'anirà repartint en diferents àlbums. En aquest primer hi han les fotos que m'agraden de gener i febrer.Darrera la pàgina d'intro tenim les primeres fotos, una etiqueta decorativa i un sobre.


Cada mini tindrà la seva mica de diari. No em plantejo escriure durant el mes, sinó apuntar quatre reflexions relacionades amb les fotos. Aquest cop ho faig a mà i no el deixo a la vista. No hi ha res excessivament personal però d'aquesta manera el projecte esdevé més diferent al de l'any passat.


Tal com us deia es combinen les pàgines A4 i les fundes de  PL de mida 15x20, en els seu diferents dissenys. Aquí podeu veure la funda de 15x20 cmI a continuació el format de dues fotos 7,5x10 i el 10x15. De moment em proposo imprimir a mida 10x15 i 15x20 com a molt gran.


Una altra cosa que m'he proposat fer, a banda de les etiquetes impreses, són les etiquetes petites amb una mica de text escrit a mà, per indicar llocs o fets.Les etiquetes impreses tenen dissenys adaptats de les etiquetes de l'any passat, amb unes altres mides i col.locacions.

I fins aquí el projecte.L'enquadernació està feta amb wir-o, i aquest cartrò gruixut s'enganxa a la tapa posterior. Queda com una llibreta però amb una tapa amb llom.

Fins aviat.

dimarts, 12 d’abril de 2016

P|50 : Adéu i Gràcies

Doncs sí, adéu al Project Life del 2015, i també gràcies si l'heu estat seguint.
Aquest és l'aspecte dels dos àlbums, força plens de fotos, i també de texts i records.


Ja us he dit alguna vegada que el nom, P|50 ve de que el 2015 he fet 50 anys i ha estat una manera d'autorregalar-me un grapat de records. 
He diferenciat les dues etiquetes del llom amb una estrella daurada que m'indica on hi ha l'àlbum de Nadal.

 

I bé, aqui comença el mes d'octubre. 


En primer lloc he col.locat el calendari, i com en altres mesos estic assenyalant  una data. Aquesta pàgina a més de les etiquetes que vaig dissenyar per decorar el mes, té les típiques fotos que fas puntualment sense cap relació entre elles.


A continuació i degut a que el 22 d'octubre és l'aniversari del Joan, he fet 2 layouts dedicats a ell.
Aquest és el primer. Amb una cartolina blanca de mida 15x30 cm he imprès el text i part del títol. Dic part ja que el 51 és decoració : un 5 gran de metall i un 1 de foam adhesiu.
La cartolina té també una perforació rodona, feta amb una perforadora de 1,5", i en aquest espai hi he posat una etiqueta MdeMini de mida 1" i algun detallet més. Acaba la decoració l'estampació del ocellet que sempre faig servir com a signatura. Els tres punts de decoració generen el triangle visual que penso que li dóna equilibri a la pàgina.


Aquesta és la part de darrera, també amb un altre layout amb els nens.
Com podeu veure la idea és molt semblant, però en comptes de posar la cartolina blanca vertical la poso horitzontal. En aquest cas la decoració està tota ella fent un grup.


Desprès dels dos layouts venen les pàgines amb les coses que vàrem fer al mes d'octubre: un dinar...Un sopar...anar de tapes...


Anar a Verges a veure una casa i decidir que ens interessava.


I l'espai dels selfies...


Ja queda poc. Realment el mes de novembre va ser un impàs de moltes coses cap a moltes altres, sobretot esperant el Nadal i anant cap a Verges.


Tinc molt poques fotos, si comparem amb els altres mesos.


Em sap greu no haver col.locat totes les etiquetes dissenyades  per octubre i novembre. Queden per un projecte futur.


Tot i així les que més m'agradaven sí que hi són.


Aquesta era la darrera pàgina, que enllaçava amb la part de Nadal, que ja vareu veure durant el mes de desembre.


I ja està acabat.
Si he de fer un resum del projecte us diré a grans trets que :
  • He optat per fulls de diferents formats. De vegades és més laboriós però també dóna més dinamisme, no es veu cada pàgina igual.
  • No he fet una pàgina per setmana, no he seguit cap ordre cronològic però he agrupat les fotos per temes.
  • Quasi tots els mesos tenien 4 etiquetes amb text. El text de cada etiqueta era independent, és a dir no calia llegir-les per ordre.
  • També cada mes tenia 4 etiquetes amb decoració. Una de les etiquetes tenia un disseny que sempre es repetia. És la que podeu veure a la foto superior, la de la rodona verda. Cada mes estampava una o vàries paraules a les línies.
  • He inclòs el Day in the life, Week in the life i el December Daily dins el projecte. També hi ha la nostra postal de Nadal enganxada a una de les pàgines, i dos sobres amb documentació, una a l'inici del projecte i l'altra al final.
  • M'agrada decorar directament sobre la foto, però també a sobre de la funda, enganxant-hi coses. De tota manera és un àlbum de fotos i la decoració és mínima.
  • És un projecte gratificant, però no el repetiré el 2016. Tornaré als àlbums de format més petit.
Penso que no em deixo res. 
Fins aviat.


Related Posts with Thumbnails