dimarts, 19 de maig de 2015

P|50, escapada feliç


Que lluny queda ja aquesta passada Setmana Santa, el moment de la nostra escapada, que normalment coincideix amb el mes d'abril. Ara que ja estem a mig maig, amb la calor d'estiu que ens ataca, sembla que aquests dies de relax van passar fa molt i només queda reviure'ls amb el Projecte Life, o Projecte 50 en el meu cas.

Com podeu veure, i no em canso de repetir, és un projecte molt fàcil de fer, i penso que si us passa com a mi que pràcticament estic ficada a la feina 12 hores cada dia, l'última cosa que em preocupa és posar més decoracions i comprar productes més actuals (tot i que m'agraden molt les coses noves). Actualment aquest projecte és per a mi la manera d'incloure el meu dia a dia, i sobretot el meu temps de lleure, en un sol contenidor, amb diferents formats i presentacions interiors, fet que m'obliga a maquetar i triar les fotos que més m'agraden, veure com expliquen la seva història i veure com es combinen entre elles per esdevenir un record amb missatges constants. També és la manera que tinc de seguir dissenyant, ja sabeu que sóc autodidacta i que no guanyaré cap premi, però m'agrada dedicar un temps a treballar el mes que començarà, buscar els colors que penso que li escauen, el tema, la decoració i sobretot les paraules i frases en català que vull que hi apareguin. I en darrer lloc és la manera d'escriure, tot i que poc, i fer un repàs del que ha estat el mes ; de fet en aquests moments escric quan ja he maquetat totes les fotos i amb elles trec el que considero que he d'explicar.

I malgrat dedicar-hi poc temps, està esdevenint un projecte molt valuós. I ja comença a tenir moltes pàgines.
Aquí podeu veure les del mes d'abril.


Les fotos no estan mai per ordre cronològic, tot i que acostumen a tenir alguna cohesió entre elles.


No em canso de dir com m'agrada utilitzar diferents formats de full.


Cada mes repeteixo dues etiquetes, tot i que sempre amb diferents colors i canviant el mes. Una és la que queda a la imatge de sobre : Aquest abril és per... i l'altre és la de la rodona de la imatge de sota. Des del mes de gener que les vaig dissenyar per primer cop vaig pensar que m'agradaven i les volia utilitzar per cada mes. Són com una constant, amb petites variacions, que donen continuïtat al projecte.


També, i parlant de les fotos el que intento és fer durant la setmana alguna foto de coses normals, quotidianes, i també m'agrada incorporar fotos que m'envien per WhatsApp.
Com cada mes, combino la decoració sobre la funda de plàstic amb la decoració que està directament enganxada o grapada a la foto. Malgrat tot he de dir que el que més m'agrada és la foto sense posar-hi res.


Per això moltes de les fotos no tenen ni tant sols una paraula escrita.


I tot i que en projectes anteriors també amb fundes de vegades posava la foto enganxada sobre la funda, per no retallar-la, en aquest d'ara m'he proposat posar totes les fotos dins de fundes, encara que les hagi de retallar.


I fins aquí el mes d'abril. El mes de maig tindrà un "especial" que serà el Day in the Life, i un layout 30x30 per l'aniversari del Pol, a més és clar d'una mica de la nostra vida.

Fins aviat.

dilluns, 11 de maig de 2015

Nosaltres, els afegitsA casa del Joan sempre fem broma amb el que hem acabat anomenant "els afegits", és a dir les parelles dels germans i el cosí-germà. Sempre diem que estem marginats, que no se'ns té en compte, que no ens fan cas... Tot ben amanit amb una bona dosi dramàtica, més o menys consistent segons qui parli. 

Tenim un grup de WhatsApp : Centelles i Afegits ; ja veieu que els afegits van darrera, com era d'esperar. No podia ser Afegits i Centelles, NO. Com deia tenim un grup, però el que no teniem era una foto tots junts sense els altres. Aquest any la meva sogra ha fet 81 anys i al moment de bufar les espelmes es van fer 3 grups  per sortir a la foto :

1. Els nets : són els primers sempre, sense discussió.
2. Els fills i el nebot : uns sossos.
3. Els afegits : els últims, no falla. I els més guais. Només cal veure la foto. Les "noies", tres Carmes en versions diferents, Carme, Maica i Carmina. Els nois... no ens podem queixar, estan bé, són divertits i riallers.

I per que aquesta foto no quedés en l'oblit he pensat que estaria bé regalar-li a la meva sogra, perquè ens tingui presents (que ens hi té) una mica més, amb una mica de decoració d'scrap, que sempre queda bé. 

Important :
Demà l'Ali Edwards fa el Day in The Life. He pensat que és un bon "afegit" (com nosaltres) pel meu projecte, de manera que demà a les 6.00 començaré a fer fotos.


dimarts, 28 d’abril de 2015

Maig : Per molts anys

Acabem abril, amb molt bones escapades i trobades, amb unes boniques etiquetes escrites amb records i mirem aquest mes de maig que arriba aviat, amb sol, calor, canvis d'armari, ganes de sortir, ganes de viure més i més, i també ganes de celebrar un nou aniversari, el del Pol. És per això que aquest mes de maig el tema de les meves etiquetes és l'aniversari. I és que qualsevol aniversari és una bona excusa per fer scrapbook, no trobeu?.

Un cop més espero que us agradin i que us facin servei en els vostres Project Life.


Per descarregar-les seguiu aquest enllaç :

Etiquetes Maig

Fins aviat, amb unes pàgines més del P|50.divendres, 17 d’abril de 2015

P|50 Març : Ja surt el Sol

Sí, al març va començar a sortir el sol, per sort, i em va ajudar a posar una mica més de llum a les meves fotos.

Moltes fotos. Algunes de ben petites, altres han quedat a la reserva... potser algun mes acabaran sortint.
Vaig amb la càmera i el mòbil però a aquestes alçades penso que no faig tantes fotos a les coses quotidianes i em centro més en el cap de setmana, en els moments (pocs) que estem 4, i en altres que estem 3 o 2. Tot té la seva part agradable, i sempre es mereix una foto.

Al febrer ens vàrem quedar aquí, davant aquesta massa viscosa anomenada entrecot.


Aquest era el final d'un mes i el començament d'un altre, amb una mica de refredat, conjuntivitis i virus pesats i resistents, però també un mes amb moltes trobades, d'aquelles perquè volem i també un aniversari.

Aquest mes també he posat alguna foto en blanc i negre.


També us vull mostrar com he posat les fotos d'un dinar d'aniversari. He utilitzat un full d'arxiu de diapositives, amb fundes per fotos de mida 5x5cm, i aquí us ensenyo com es veu amb el full que li ve a continuació.


Són totes elles fotos informals, no vull fer-me pesada, tot el dia amb la camareta... Tot i així sempre hi ha algú que s'hi posa bé i riu a la càmera.
Els espais que he deixat buits tenen decoracions grapades a la funda amb la grapadora petita del Tim Holtz


I aquesta és la part de darrera, amb la data de la festa.


Aquest és un dels formats que més m'agrada dels que té PL, amb capacitat per 4+4 fotos 15x15. És el format que aprofito per les fotos que m'agraden mes. I en aquest cas també l'he utilitzat per posar-hi el calendari.


Com podeu veure, amb tan format diferent, les meves etiquetes de vegades es transformen una mica.


Tot i així, el format clàssic és el que em va més bé per les etiquetes amb text.Les etiquetes decorades ja és una altre tema, i aquesta que no li trobava lloc va acabar vertical.


M'agrada molt veure les fotos, però pel que fa a la decoració em costa una mica. Darrerament no compro res i sempre estic remenant el mateix.


Però bé, tampoc ens hem d'estressar per això, i el que compta és que acabi sent un bonic record.


Fins aviat, que ja tinc ganes d'utilitzar les etiquetes del mes d'abril, juntament amb les meves fotos de Setmana Santa.

dilluns, 30 de març de 2015

Abril : Escapada Feliç

Seguint amb aquest Projecte|50 a mida que surt el sol i exhaurim el mes de març...
De moment us deixo una nova entrega d'etiquetes pel mes d'abril, ara amb el nom d' Escapada Feliç, o allò que fem a casa nostra quan arriba la Setmana Santa.
Espero que us agradin, que us motivin, que us facin venir ganes de fer una escapada, fer fotos i compartir-les per sempre més dins un bonic àlbum.


I de passada un comentari explicatiu per una de les etiquetes, la del "Ohh que maco" :

Camaco, camacu o quemaco

Especialment usat a la província de Girona i al Pirineu. En català hi ha una expressió d'admiració molt habitual: que maco! que, exagerant-ne la pronúncia en català oriental, es converteix encamacu! (aquesta última vocal sona u, com en tot el català oriental). Els barcelonins utilitzen molt aquesta expressió al quedar embadalits al veure paisatges, animals, edificis... que es troben quan surten de la ciutat. Els habitants del nord de Catalunya han adoptat aquesta expressió com a manera de ridiculitzar els habitants de la ciutat, i doncs, se'ls fa estrany que a un català li captivi tant veure coses tan comunes a Catalunya com pot ser un campanar o una vaca.

Gràcies a la Viquipèdia per aquesta explicació.

Encara que em diguin que som "quemacos", m'agrada escapar-me, perdre'm i trobar-me davant el mar, entre camps de conreu o al Social amb els amics mentre esperem que no venti la Tramuntana. I de passada ser feliç.

Aquí podeu descarregar les etiquetes.

Etiquetes Abril

Que tingueu uns bons dies.

dimarts, 17 de març de 2015

P|50, febrer segona part


Aquí em teniu de nou, amb més Febrer, una mica de Carnaval, alguna sortida, algun dinar...
Tot hi té el seu lloc, i de vegades les fotos més simples resulten interessants.He optat per retallar dues de les etiquetes petites i posar-les per separat o bé seguides com en aquest cas.


També he pensat que potser pel mes d'abril faré les etiquetes diferents i les que son petites i de mida vertical les faré horitzontals i les més grans i horitzontals les faré verticals. Així les podré repartir una mica més entre els diferents dissenys de pàgina del PL.


Espero que al març les meves fotos tinguin una mica més de sol, tot i que vàrem acabar el mes de febrer amb un bon dia de barbacoa  a Jafre.


I fins aquí el mes de febrer, hola març, que ja surt el sol !!! Us semblarà una tonteria però és molt bonic veure com es van sumant pàgines i fotos a aquest projecte.

Related Posts with Thumbnails