dimecres, 17 de juliol de 2013

Barcelona, Úrsula, Sevilla, Carmen, Holanda


Aquest és el nom de la primera empresa on vaig treballar com a comptable, amb tots els ets i uts : Busch.

A aquestes alçades jo hauria d'estar fent un àlbum de viatge, però fa uns dies vaig rebre la trucada de la Pepi, la meva antiga cap a Busch, demanant-me un obsequi per celebrar els 50 anys del holding. Busch és una empresa que es va fundar a Alemanya el 1963 i té filials a tot el món, de manera que la celebració está més que justificada. I ves per on, la fan a la filial espanyola.

Tot un repte. Jo sempre dic que no accepto encàrrecs però aquest cop era la Pepi qui m'ho demanava, i era un regal d'empresa, i a més per una empresa on durant un temps jo també hi vaig ser present, i en tinc molt bon record a més que vaig aprendre-hi la major part del que sé.

De manera que ja em veus a mi donant-li voltes. Què faig, com ho faig ???
Com sempre tenim els tres passos : la història, la estructura i la decoració.

Però de moment començaré per aquest àlbum que vaig comprar a la botiga Estripa'm de Sabadell, i que després de tant temps fent-me jo els àlbums he de dir que em va encantar trobar-lo i a més la Rosa de la botiga em va aconseguir la caixa.La mida és enorme, fa 40 cm de base i uns 22 d'alçada, però al ser tant apaïsat queda molt elegant. Al ser lligat ha estat també molt fàcil de treballar-hi.

Els colors de la companyia son el taronja i el morat. També vaig estar de sort amb el color de la tapa.


I ara us parlaré de la història del projecte. La Pepi em va dir que la idea era celebrar la trajectòria de tots aquests 50 anys, la evolució i expansió arreu del món, les fites aconseguides i la gratitud que l'equip espanyol volia mostrar-li.

I a partir d'aquí va sortir el títol : ja sabeu que m'agraden molt els números, de manera que el 50 era obligat. Després del 50 tot era un camí que anava endavant, un camí empresarial i també un camí de vida.A tot el projecte anireu veient elements decoratius de MdeMini que he adaptat amb els colors corporatius i he traduït a l'anglès.
I un altre material que he utilitzat ha estat és washi tape, això sí, amb molts números.


Aquí teniu el que podríem anomenar l'explicació del títol :
50 : el nº especial i que és el motiu de la festa
Pasos : desenvolupament, dinamisme, canvi, evolució.
Camino : tècnica, mètode, estil, vida.

El disseny de les etiquetes és de Ali Edwards, del seu curs Yesterday & Today.


I ara toca parlar de l'estructura del projecte : He dividit els 50 anys en 10 parts, i cada pàgina té 5 anys d'història de Busch. La història deu estar plena de moltes coses, però jo no les sé totes, de manera que m'he centrat en com la companyia ha anat creixent arreu del món, i també i molt important, com la família ha anat creixent, els fills, els nets...
Tot això acompanyat per molts números i anys.


I també acompanyat per poemes d'Antonio Machado, que fan referència al camí.
No només he volgut expressar el pas del temps, l'evolució i el creixement, sinó també he volgut complementar el projecte amb un text especial i profund amb el que vull reforçar la idea que aquest camí no només és un camí professional sinó al mateix temps un camí de vida.


Cada delegació que s'ha creat durant aquest 50 anys és una bandereta rodona, que vaig baixar d'internet. I el naixement de cada fill, els seus casaments i els naixements dels nets estan també presents en aquest fil temporal fet amb washi tape.

El 1969 va ser l'any en que va néixer la primera filla dels srs. Busch, la Ayla.El text està estampat en espanyol i imprès en alemany


Un cop imprès l'he tallat en tires i l'he enganxat sobre una cinta també de washi amb tons daurats.També he decorat amb parts dels seus catàlegs, carpetes, precintes, adhesius...


I degut a que la celebració es fa a Espanya, i és un regal que fa Busch Ibèrica, he destacat la seva evolució al llarg de la cronologia, començant per la delegació que es va obrir a Barcelona.
Seguint a Sant Quirze del Vallès, on jo vaig treballar.

També he volgut integrar un element addicional i molt actual : aquest codi QR.Ens enllaça amb un vídeo de Youtube, per si voleu sentir una mica de música.Amb el pas del temps la família s'integra a nivell professional.
I també arriba el primer matrimoni i el primer naixement.

Ja al 2008 Busch ibèrica es trasllada a Granollers, amb unes magnífiques instal.lacions, i també obren la delegació de Portugal.


Tot això juntament amb un bonic increment de la família,I de les delegacions...


I ja som al 2013.


Aquesta fantàstica foto és dels 30 anys de Busch Ibèrica, que es va celebrar el 2012. He pensat que era el símbol perfecte de companyia-família que volia transmetre com a final del projecte, i com a final de la cronologia.
Un cop més utilitzo un retall d'un catàleg on expressa com va començar tot el 1963.


I aquí darrere tenim el programa de la festaI posteriorment hi han 3 pàgines més que es poden utilitzar perquè els convidats signin, per adjuntar el discurs que ha de fer la Pepi, i/o alguna foto.


I aquí veieu la referència a l'obra de Machado.


I val a dir que aquesta vegada he comptat amb una ajuda impressionant d'una noia que vaig conèixer fent un taller a Blokum, la Meritxell. Es pot dir que quasi l'he obligat a traduir-me els poemes a l'alemany a canvi d'etiquetes MdeMini. Segur que això dels intercanvis té un nom modern, però no sé quin.
Bé, la qüestió és que ha fet una feina fantàstica i li estic plenament agraïda perquè penso que ha permès que el projecte arribi més i millor al destinatari. Des d'aquí altre cop les meves enèssimes gràcies.

I això és tot per ara, i de moment... ja que el meu àlbum de viatge ha d'esperar.
És temps d'un nou Dies al Sol.

Here comes the Sun, and  I say it's all right.


11 comentaris:

 1. És increïble com has concebut l'àlbum, aconseguint fins al més mínim detall que tot tingui una història al darrera. I amb els poemes de Machado ja ho has acabat de brodar!! Un record fantàstic!
  Petons!

  ResponElimina
 2. Qué bonic ha quedat! M'agrada molt!!
  Kissitos!

  ResponElimina
 3. Quin gran projecte! Era un repte dificil, però l'has encertat, i els versos de Machado genials! Ptnns

  ResponElimina
 4. espectacular!! no tinc més paraules...

  ResponElimina
 5. espectacular!! no tinc més paraules...

  ResponElimina
 6. me has dejado con la boca abierta
  otra vez

  ResponElimina
 7. Ohhhhh.... no puc tancar la boca! Quina il·lusió veure que la traducció va taaaan lluny!! Moltíssimes gràcies a tu per pensar en mi per participar en aquest projecte tan especial! ;-)

  ResponElimina
 8. No tinc paraules... he quedat bocabadada de tot plegat: la delicadesa amb què expliques la història i situes els fets familiars i professionals al llarg dels 50 anys, l'elegància amb què ho disposes tot en l'espai... i la perfecció amb què empres Machado com a fil conductor. Senzillament genial!

  ResponElimina
 9. Fantástico Maica, al Sr. Busch le ha encantado, es una obra de arte.
  Gracias Un abrazo

  ResponElimina

Related Posts with Thumbnails