diumenge, 2 de setembre de 2012

Nenes13

Aquesta setmana he estat fent un encàrrec de la Maria, l'amiga del Pol. Ella i tres amigues seves volien fer-li un regal a l'Abril, una altra amiga. I em va demanar si podia fer alguna cosa "d'allò que fas tu". Us sona el terme ?. Allò que faig jo.. 

No faig encàrrecs. Suposo que ja no em presto a que m'ho demanin, no tinc temps suficient i a més no soc bona posant preus a les coses. Però el cas és que amb la Maria no m'hi podia negar, i per un preu simbòlic li he fet un mini.
Això sí, vaig exigir un títol, i va ser "Nenes13". Val a dir que he seguit algunes premises :
- L'important està dins : fotos i paraules. No necessito guanyar cap premi de disseny amb la tapa.
- Utilitzo materials del meu stock. No compro papers nous, tot i que hi ha marques que m'agraden i m'encantaria fer-ne algun projecte. Però tinc material i penso que l'he de gastar. A més, de vegades penso que faig una certa publicitat gratuita i no en tinc cap necessitat.
- Tot i que m'han passat unes fotos pèssimes, fetes amb mòbil i poca resolució he intentat veure-hi el valor que tenien per a les nenes, de manera que les he posat quasi totes. Les he posat petites, tot i així n'hi ha que estan pixelades, però son les seves fotos.

I bé, el resultat és un mini-àlbum de mida 22x15 cm, amb dues anelles. Les tapes son de cartró gruixut, folrat amb cartolina per fora i una foto per dins, que ocupa tota la mida de l'àlbum.Els fulls interiors segueixen la mateixa distribució : per davant paper decorat i decoracions i per darrera una foto que ocupa tota la pàgina, amb una o varies imatges.
Aquesta és la primera pàgina. No us ensenyo les fotos ja que es tracta d'un encàrrec.A partir del segon full he dedicat un espai per cada nena del grup, amb la seva targeta corresponent perquè li escriguin una dedicatòria. El contingut del projecte és molt simple : és un àlbum de fotos de les nenes, fotos actuals en gran majoria, amb uns escrits de cada una d'elles per celebrar aquest moment especial de la seva vida, els 13, ara que ja son nenes una mica més grans, divertides, alegres, simpàtiques i precioses.


La targeta també està decorada i queda subjecte amb una transparència tallada a mida 15x10 cm que al seu torn queda subjecte al paper decorat amb els diferents elements decoratius utilitzats o amb grapes o cosit a màquina. Cada targeta té el nom de la nena i l'escrit queda darrera, fent el projecte més íntim i personal.


Cada pàgina tal com us he dit té al darrera una foto de mida 22x15 cm, amb les imatges que em van passar.
Cada pàgina és diferent. I la decoració també.He procurat que la targeta quedés integrada en el paper i fos una part més de la decoració.També he decorat la part de les fotos amb alguna etiqueta MdeMini, de mida 1", per donar una mica més de relleu.


I finalment, aquesta és la tapa de darrera, amb una composició de 3 fotos, una gran i dues petites on surten entre les 3 fotos les 5 nenes.


La frase és de Helen Gurley Brown, i vol afegir un toc de picardia totalment innocent al projecte, juntament amb les fotos d'aquestes nenes-noies que ja comencen a fer-se grans.


I fins aquí. Espero que us agradi, i a elles també.

2 comentaris:

Related Posts with Thumbnails