dimecres, 14 de juliol del 2010

Sopes Mallorquines

De petita feia sopetes, agafava un pot amb aigua i una mica de terra i remenava. I segons les quantitats, les sopetes eren purés, i coses per l'estil.

Fa uns dies el Joan ens va proposar de fer una llibreta on apuntar tots els plats que mengem a Mallorca, els nostres petits vicis com l'ensaimada i les Quelitas amb sobrassada, i alguns vins de la terra, que sempre cauen.

I aquesta és la llibreta. No és un receptari, perquè el Joan no comparteix les seves receptes amb mi. Tret de les meves sopetes, poca cosa més he fet dins una cuina. En realitat és un llibre de records, amb un lloc per la foto del menjar i un espai per apuntar-hi qualsevol cosa. I el títol, bé, havia d'estar relacionat amb Mallorca, havia de ser alguna cosa de cuina, i com que l'he fet jo, havia de ser de sopes.

I si voleu saber què són les sopes mallorquines, na Caty us ho explica aquí.

I si voleu veure el projecte, aquí en teniu les fotos.



Darrerament apunto alguns comentaris i encara que sembli una tonteria, de vegades redescobrir-los agrada.

Té varis apartats : el xef, capricis, les amanides, plats principals i carta de vins. I després de cada apartat poso a l'esquerra la foto i a la dreta un full de paper kraft al que li he fet un embossing amb una carpeta nova de Tim Holtz per Sizzix. El nom està estampat amb segells i els comentaris els escriuré amb un punta fina.

L'ensaimada està farcida la meitat de xocolata amb anous i l'altra meitat amb crema cremada. Està boníssima.
Aquí el Pol, l'any 2006 deixant constància de l'importància de les Quelitas en la seva dieta diaria. Un dia comptaré les bosses de Quelitas que mengem durant les vacances !!!.

I ara venen els altres apartats.




I això és tot. M'ha agradat molt fer-lo, ja que serà, tal com he dit abans, un llibre de records gastronòmics.

6 comentaris:

  1. És una idea estupenda, Maica, i serà un bon record. Visca el menjar mallorquí! Per cert una de les especialitats de'n Marc són els cigrons amb sobrassada, boníssims!!!
    Que disfruteu de les vacances!
    Ptns

    ResponElimina
  2. hola!! jo vaig provar les sopes mallorquines una vegada i em van agradar, la veritat esque es un dels plats favorits del meu al·lot, la seva avia es mallorquina i quan anam a dinar a ca seva ens fa les sopes jajaja
    petons desde Menorca :D

    per cert m'encanta com t'han quedat les pagines ^^

    ResponElimina
  3. M'encanta la idea, que original! Es una bona manera de canviar els habituals àlbums de vacances, i a tu t'ha quedat genial, com sempre, clar. Un beset i que passes unes bones vacances!

    ResponElimina
  4. Maica, la idea m'ha encantat!! És un bon àlbum per fer, si nos fas cap viatge especial, i a més a mi m'agrada molt la cuina; llàstima que ara em falta temps!!

    ResponElimina
  5. Ostres quina sopa, sense caldo!!!
    Un diari ben bonic per les vacances.
    sempre em sorprens!

    1 petó

    ResponElimina
  6. Amiable post and this enter helped me alot in my college assignement. Thanks you seeking your information.

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails