diumenge, 24 de març del 2019

n de Nadal

A ritme de cargol però amb les ganes de fer d'una vegada un àlbum de Nadal. O, com és el cas, un àlbum de tres Nadals. Sí, ho confirmo, portava tres Nadals sense fer l'àlbum de fotos. I sí, cada vegada que veia un Nadal més a l'ordinador i les postals de Nadal dins una caixa pensava que havia de trobar el moment d'editar les fotos i imprimir-les.
No hi ha res més trist que fotos guardades en un disc dur.

Davant del problema, s'han de buscar solucions :

  • Simplifiquem. Si porto 3 Nadals sense àlbum, ara no faré tres àlbums
  • Moltes fotos?? Agafem les que ens agraden més
  • Ens agraden moltes fotos?? Les fem petites. 
  • Tornem a simplificar. Poques pàgines, moltes fotos juntes.
  • Una pàgina per la postal, que s'ha de poder veure per davant i darrera
  • Un espai per records, en el meu cas els lletreros de la taula, algun dècim de loteria...
  • Un espai per escriure una mica
I això és el que n'ha sortit :



Una tapa ja utilitzada en altres projectes, de mida 20x30 cm, amb una finestra que ens permet decorar dins l'espai, amb paper i també amb algun item decoratiu


En aquest cas he optat per la "n" transparent i una decoració sortida d'un regal de Nadal.
La tapa no porta anelles, de manera que les pàgines les enquaderno amb wir-o. Al final del projecte podreu veure com es monta dins la tapa.

L'esquema que he seguit ha estat comú pels tres anys. He començat per la postal i he seguit amb les fotos per ordre cronològic.


He aprofitat un tros de paper que tenia per posar-hi els anys que cobreix el projecte i una etiqueta Mdemini amb un recobriment transparent que li dóna volum.


Tal com us comentava, la postal que faig cada Nadal la volia incloure en el projecte. Ja fa uns anys que m'he acostumat a fer-ho, i així queda tot junt i integrat. Per tal que es vegi bé la postal, tant per davant com per darrera, he pensat que el millor seria adherir-la a un full transparent.



Es veu bé, i tal com és. El full transparent té la mateixa alçada que la postal i s'adhereix a la part de darrerra d'aquesta, ocupant només un centímetre que és on hi posem l'adhesiu. Després hem de fer els forats de manera que aquest full especial quedi centrat en la cartolina que té al darrera. I un altre punt que he tingut també en compte és que la cartolina porta un sobre enganxat i altres items que vull que es vegin un cop passem la pàgina de la postal, com podeu veure ara


Hi enganxo un sobre i també un record que tinc del dia de Nadal, i que va fer la meva cunyada Pilar. Sempre fa alguna manualitat que ens deixa damunt el plat, i a mi m'encanta guardar-la a l'àlbum.


El sobre guarda anotacions. Us he de dir que no vaig escriure res en aquells moments. Estem parlant del 2016!!!. Però mirant les fotos venen molts records, alguns potser inexactes o els he acabat canviant una mica, però m'agrada deixar alguna cosa escrita. També us he de dir que per aquest primer sobre he començat explicant el moment actual, o millor dit el moment en que vaig acabar el projecte, el 23 de Febrer.


I aquest primer full de cartolina també l'aprofito per darrera. Hi enganxo fotos dels dies previs al Nadal del 2016, durant el pont de la Puríssima, a Girona.


Comparant 3 anys, encara que sembli que sempre faig les mateixes fotos, m'adono de com canvien, com jo deixo de sortir-hi, com hi ha moments que no vull fer fotos i com, segons el dia de Nadal que és en tinc moltes de fotos, i segons quin altre no en tinc quasi bé cap. Fer fotos va d'emocions i és una cosa que moltes vegades no controles.

En aquesta pàgina torno a posar dues etiquetes meves, la del Desembre, que no pot faltar, i una que vaig dissenyar per projectes de Sant Valentí, però que també m'agrada posar-la en altres llocs i donar una mica de sucre al tema.


Aquí utilitzo també una etiqueta que vaig dissenyar el 2016, aquest #jo2016 que volia anar utilitzant durant aquell any, però que realment vaig utilitzar molt poc.
I a continuació hi teniu les fotos ja dels dies de Nadal. Per ubicar una mica i saber de quin dia són les fotos he integrat l'etiqueta corresponent. He anat alternant els diferents dissenys que vaig fer pels dies de Nadal (tres en total) i en alguns casos per donar una mica de relleu he utilitzat la mateixa etiqueta però física i la he enganxat a sobre, damunt d'una base de cartró prim.
Les fotos són totes de mida 10x15 cm i cada foto pot tenir un màxim de 6 imatges. Cada pàgina de l'àlbum pot tenir 4 fotos 10x15, i per tant 24 imatges.


En la pàgina inferior de l'esquerra podeu veure les 4 fotos 10x15, totes elles amb imatges petites de 5x5 cm., excepte una imatge de 10x10 cm.


La cartolina de base que he utilitzat és negre. He de dir que tinc molta cartolina negra, i tot i que no em flipa, actualment penso que he d'utilitzar el que tinc més que comprar nous materials. De manera que fulls negres.


Acabo el 2016 i anem cap el 2017, amb el mateix sistema que abans, primer de tot la postal, cartolina en aquest cas decorada al darrera.


Un cop passem la postal de Nadal queda al descobert el sobre i una decoració feta per la nostra cosina Carme, pel dia de Nadal, que jo he alterat una mica.



Cada any celebrem el dia de Nadal en una casa diferent i cada any té el seu punt especial. Pel 2017 vàrem ser ja 21 en comptes de 20, i per Cap d'Any vàrem ser 2 en comptes de 4. I pel que sembla en tot el Nadal no vaig sortir a cap foto, tret d'aquesta ombra que es veu a la pàgina inferior dreta.


Penso que hem de combatre el "no m'agrado com surto a les fotos" i el "no cal que em feu cap foto". Quan fas scrapbook per tenir fotos, per recordar com som i que fem, has de participar-hi, NO ser una cosa aliena. Espero recordar-ho d'ara en endavant.

I anem ja pel 2018, altre cop amb la postal que vaig publicar en el post anterior.




Altre cop el sobre, i pel 2018 les etiquetes fetes per la meva cunyada Núria estan al darrera. Aquest dia vaig agafar també la de la meva sogra, perquè em fa pena que no es guardin.


Del dia de Nadal podeu veure moltes fotos, i fins i tot en alguna hi surto jo.


Es va acabar el Nadal, i el 2018, un any de canvi important per a mi, canvi de feina. Ha estat un canvi fet amb molta il.lusió.


En aquesta última foto podeu veure com aquest conjunt de pàgines estan enquadernades, i la que podem dir que és la darrera pàgina és realment un cartró gruixut negre, que s'adhereix a la tapa i fa que tot el bloc de fulls quedi ben posat.

Per avui res més, feu moltes fotos, que us en facin també, i deixeu-les sortir del mòbil o ordinador, imprimiu-les i poseu-les dins un àlbum, amb decoracions o sense, per gaudir-ne sovint. Aquests 3 Nadals han esperat el seu temps però finalment aquí estan.

Fins la propera.




2 comentaris:

  1. Qué alegría ver que has hecho los deberes ;)
    Me encanta reconocer papeles del año catapún.
    Yo he empezado hace unos días el mío del 2018. Sencillo y sin complicaciones. Y hasta en colores navideños.
    Un abrazo!
    Ana

    ResponElimina
  2. Yo también tengo álbumes Navideños atrasados...
    Gracias por compartir ❤️

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails