dimecres, 25 d’abril del 2012

Prop de l'Àfrica Petita

Aquest és el meu darrer projecte : Prop de l'Àfrica Petita. Lluny del que es pugui pensar no té res a veure amb Àfrica, sinó amb Verges i Jafre.

Ser de l'Àfrica Petita volia dir a l'Escala ser de Verges. Aquest 'rebateig' va sorgir ja abans de la guerra civil, encara que avui es desconeixen les circumstàncies que suscitaren el naixement d'aquest 'topònim'. Però es popularitzà del tot arran d'aparèixer al diari Los Sitios una crònica d'un partit de futbol celebrat als anys cinquanta entre els equips del Verges i l'Escala, que acabava corroborant i dedicant allò d'Àfrica Petita als jugadors i seguidors vergelitans.



La primera vegada que ho vaig sentir no va ser, però, a L'Escala sinó a Jafre, i em va fer tanta gràcia que aquest projecte de la nostra Setmana Santa no es podia dir Dies a Jafre o Alguna cosa Jafre, sinó precisament així :



Comencem...






No és la primera vegada que utilitzo el text d'una cançó per fer un projecte d'scrapbook.
Un àlbum de fotos és quelcom ple de records en imatges i paraules, però no és obligat que les paraules siguin pròpies, poden ser molt escaients i parlar per nosaltres.
Aquest àlbum té fotos dels dies de Setmana Santa, són fotos normals, de casa, de l'entorn, de nosaltres, i el text descriu el que té d'especial aquest lloc, i també una realitat que veig quan torno a Sabadell : el País Petit, cada vegada més.

I un cop parlat de l'història del projecte ara parlarem de l'estructura i de la decoració.
És un àlbum de mida 22x22 cm. fet amb dos estructures diferents. Per una banda tenim 6 composicions com la inferior amb una foto de 15x30 cm que ocupa part de la pàgina de l'esquerra i una foto 10x15. Aquestes son les fotos que més m'agraden i és en aquest primer grup de fotos on s'escriu la primera estrofa de la cançó, i la més coneguda.


Pel que fa a la decoració i papers utilitzats hi apareixen algunes etiquetes dissenyades per mi, com és normal, i també perquè sempre m'agrada veure si puc utilitzar-les en diferents contexts o diferents tipus de projectes.
També hi ha molta decoració feta amb perforadores rodones i simplement combinant el paper decorat de la marca ILS i també alguna etiqueta de roba. En total he utilitzat per aquest primer conjunt 5 fulls de paper decorat i 2 cartolines amb textura de color cru.














I aquí comença la segona part del projecte amb una composició diferent.
A la part esquerra de la imatge inferior hi ha la segona estrofa de la cançó i a la dreta un full de 22x22 amb fotos, tot integre.



També algun detall enganxat directament a la foto.






I aquí s'acaba. La tapa posterior l'he fet servir d'arxivador de documentació sobre la Processó de Verges del Dijous Sant, que per cert només la va veure la Berta... però això ja és una altra història tan llarga com aquesta entrada.


I per si voleu sentir una mica de música, aquí teniu la cançó. Espero que us agradi.

7 comentaris:

  1. Una entrada molt bonica, m'ha agradat llegir la teva història. L'àlbum és molt bonic i les fotos, encara que diguis que són normals, són precioses, quotidianes però precioses. Un petó.

    ResponElimina
  2. Tan limpio y bonito como siempre. Preciosas fotos. Me gusta el contraste entre el colorido de las fotos y la neutralidad del papel.

    Te iba a preguntar si eran de ILS, pero leyendo he visto que sí. ¿Dónde los has conseguido? Me encanta esa marca.

    Un beso, Maica

    ResponElimina
  3. M' agradat molt, la canço s' hi escau molt bé per molts motius.
    Moltes gracies per compartir-ho!!

    ResponElimina
  4. és una passada Maica...és tant net...i clar. I amb aquesta cançó taaant preciosa....un record inoblidable d'aquells dies.
    Felicitats i a gaudir d'aquesta Àfrica petita.és veu que hi esteu a gust.

    ResponElimina
  5. M'ha agradat moltíssim!!!, bueno com tots els teus treballs, si és que m'encanta tot el que fas!!!

    Una abraçada!

    Mònica

    ResponElimina
  6. Que bonic Maica. Algunes fotos em recorden a les que he fet jo,aquest any a Verges. Es el primer any que hi hem anat per Setmana Santa i m'ha encanta!

    ResponElimina
  7. Cada nou projecte que poses és una classe magistral de scrap, moltes gràcies per compartir-lo amb tots nosaltres.
    No coneixía això de l'Africa Petita, m'ha resultat molt curiós.
    Sembla que aquest any l'Àfrica i vosaltres esteu molt units, oi? :)
    Ptns!

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails