dissabte, 31 de juliol del 2010

1


Al vaixell Zurbarán, arribant a Mallorca, amb Sa Dragonera a l'horitzó (ja sé.. a la foto no es veu, però juro que hi és)

Llevar àncores i marxar amb el cotxe ple d'il.lusions i altres coses més materials. Les hores en el vaixell fa que l'arribada sigui més preciada, i l'estona que ve després amb el cotxe fa que gaudim de l'entorn que poc a poc anem redescobrint : el sur de Mallorca, extensions àmplies amb ametllers i garrofers, molins de Campos i Cabrera al fons.

dimecres, 28 de juliol del 2010

24 dies al sol



Comencem les vacances.

I també inicio un nou projecte per recollir aquests dies : "24 dies al sol". Aquest projecte està inspirat en el 365 dies de l'Ali Edwards, així com altres projectes com el One Week o el December Daily. Són mostres de com d'una manera meravellosa és pot explicar el dia a dia de la nostra vida quotidiana, d'un periode concret de temps o d'un esdeveniment, amb simples observacions i amb petits reculls de pensaments.

En el meu projecte jo em vull sentir la protagonista, de manera que em proposo fer-me una foto diaria. Jo que faig sempre les fotos de tot i a tots, aquest any faig les maletes amb el ferm propòsit de fer-me les fotos jo mateixa : davant d'un mirall, amb l'auto-disparador, fotos dels peus o simplement demanant que me la facin. És un projecte amb un enfoc diferent, ja ho sé, perquè justament les vacances són periodes molt familiars on es presten les fotos de grup i d'activitats conjuntes. Però també són periodes de relax, de reflexió, d'observació, de descans... i aquestes activitats són poder més íntimes. De manera que vull desenvolupar aquest any un àlbum de fotos especial, aprofitant que les vacances seran més llargues del que és habitual.

Inicialment només necessito la càmera i una llibreta on cada dia prendre anotacions breus sobre diferents aspectes :

- Avui vull recordar que
- Avui he gaudit amb
- Avui he pensat que

I un sobre per cada dia, on posaré un paper o objecte. Només un.


I res més. Bé, obviament també tindré les meves fotos dels nens a la platja, del Joan cuinant plats pel meu àlbum "Sopes Mallorquines", i les meves postes de sol, les fotos de cada any a la piscina, a Es Trenc, al Bona Taula i poder també al Cassai ..., tot tindrà un espai al "24 dies al sol", però aquest any jo explicaré l'història desde la meva visió més íntima.


I el títol : "24 dies al sol", perquè cada dia serà diumenge, em tocarà el sol a la cara, respiraré aire pur i gaudiré de la natura, de la pau, el silenci, la bona lectura i els espais oberts.

Us animo també a realitzar el vostre propi "X dies al sol", i a que us doneu compte de que només 1 dia al sol val tant com 1000 dies a l'ombra.


Bones Vacances.


Per a la Sònia

Aquesta és la Sònia, una cosina del Joan que viu a Madrid i a la que veiem relativament poc, o quasibé gens. Però aquest cap de setmana vàrem coincidir a Torre Valentina, on ella i la seva família està de vacances. El que ve després ja ho podeu imaginar : els hi vaig fer una foto a tots dos i no m'he pogut resistir de fer-li aquest layout mida A4 (mira que em costa aquesta mida) i avui li enviaré per correu i així la tindrà per quan torni de vacances.

El layout està fet amb una cartolina kraft de base i amb un paper de Core'Dinations per Jenni Bowlin, amb l'embossing polit per fer sortir el color de darrera. I amb l'altre cara d'aquest paper he fet una etiqueta amb un segell de l'Ali Edwards. També he fet una tira troquelada amb un dels troquels de Tim Holtz i amb la mateixa cartolina kraft, que he tintat amb distress color Pumice Stone. I amb el mateix color de distress he estampat diferents segells que fan referencia al temps, inclosa la data que he desglosat i he repartit pel layout.
He afegit algun altre element decoratiu i, com no, una etiqueta de M de Mini, del kit Moments Rodons, perquè ella en tingui un record.

I això és tot per avui.

dimarts, 27 de juliol del 2010

Descobrir Món

Ahir finalment vaig acabar el meu "Descobrir Món" de París. Quedava enganxar les darreres fotos i posar una mica més de decoració.

Part del projecte ja estava una mica preparat abans del viatge. La ruta ja estava establerta, així com l'informació sobre cada lloc, i alguna foto baixada d'internet. Aquesta documentació he intentat d'aprofitar-la al màxim a l'hora de fer l'àlbum, així com els planells, els bitllets d'avió, metro, entrades...

Els texts que em vaig imprimir amb informació dels llocs, i que anava llegint com un llorito a cada punt de l'itinerari, ara han estat impressos de nou i adjuntats a cada "punt d'informació"


He combinat fotos 15x20, editades amb alguna acció de Photoshop i altres de 10x15, 5x5, 10x10, 5x10 i 7,5x10.


Tot i ser un àlbum de viatge, les nostres fotos tenen un lloc destacat. Com sempre reflexen l'il.lusió de realitzar aquesta aventura conjuntament, moments alegres i també moments de cansament.


Ha faltat una mica més de journaling, però amb tanta foto costa molt posar-se a escriure. Tot i així tinc 2 fulls escrits amb comentaris i pensaments, guardats dins el sobre del "diari d'abord". A destacar la frase del Pol : "París és una ciutat eterna".


Podeu veure totes les fotos del projecte aquí, i també un pas a pas sobre el projecte aquí .

divendres, 23 de juliol del 2010

I per acabar la setmana

Demà faig l'últim taller del mes del "Descobrir Món", que retornarà el mes de Setembre. I també jo aquesta setmana he estat treballant en el meu propi àlbum de viatge. Vaig començar fent-lo però vaig deixar-lo aturat per preparar la maqueta que s'utilitza en el taller, amb més decoració. I aquesta setmana ja he preparat totes les fotos, en total 6 de 15x20 cm i 55 10x15, la majoria amb fotos petites a dins, que he retallat i després enganxat als fulls de l'àlbum.

Aquesta és una de les pàgines del apartat Punt d'informació, amb la meva foto preferida de la Torre Eiffel. El paper decorat amaga un desplegable on va tota la informació del lloc.

I una petita mostra de les fotos que hi han a continuació.

Aquesta és una pàgina que m'agrada especialment, tot i que quan fem el taller totes protesten !!. Fer les banderetes és d'allò més relaxant....

I també les de decorat addicionalment amb fotos. Aquest apartat m'agrada molt, ja que qualsevol viatge familiar implica una part molt única de moments d'esbarjo, de descans, de relax, d'optimisme, que val la pena mirar per separat, lluny de monuments i pintures.


Algunes sèries de fotos divertides. Moments que ens defineixen, per lluny que poguem estar de casa.
I per últim : Carta del Pol !!!!!. Adjunta un bracelet per a mi (oooooohhhhh) i una llista de coses per fer :
- Marcar els dies del seu calendari.
- Comprar-li la Dibus.
- Portar la Wii a casa el Sacha.
I també sembla que hi ha hagut una baixa per varicel.la .

I això és tot. Que passeu un bon cap de setmana.

dimecres, 21 de juliol del 2010

CZ. Setmana 7. Èmfasi

Èmfasi : forma d'expressió que utilitzem per realçar l'importància d'alguna cosa.

He reprès el meu abandonat curs de la Cathy Zielske "Desing your Life", perquè no m'agrada deixar les coses a mitges, i perquè és un bon incentiu per fer layouts sense haver de pensar massa sobre el seu disseny.

De manera que he començat el tema de l'èmfasi.

En aquest primer layout, l'èmfasi està en la primera foto, que és també la més gran i que té el títol just a sobre. És la que ens vol explicar l'història del Joan, en la seva nova faceta de pescador amb el Pol, ell com a promotor de l'activitat i content pels mini-resultats.

I en aquest doble layout el que tenim és un grup de fotos petites i una foto de 10x15 a la que donem èmfasi evidentment amb la mida superior a les altres i també perquè la coloquem a sobre d'una tira de paper decorat per diferenciar-la de la resta.


He pensat molt quin títol posar-li a aquesta doble pàgina, i finalment m'he decidit per la frase que ens deia la Berta abans de marxar el seu primer any de colonies, amb 7 anys : 10 dies i 9 nits. Tenia tota una aventura per endavant, com la d'aquest any.

dimarts, 20 de juliol del 2010

Videos de primera

Bé, poder millor no exagero, però si una cosa és certa és que he fet els meus primers dos video-tutorials de Photoshop pel Foro Divas in Recycling. En dues parts realitzo un layour digital, bàsicament utilitzant l'eina Moure, veient una mica com funcionen les capes, com podem transformar i duplicar una capa, posar text i fent una mica també de gestió d'ombres.

Els vídeos estan penjats al meu Canal de Video de Vimeo, i també he penjat uns arxius jpg i png per descàrrega, que m'han donat problemes amb el Google Docs i finalment he penjat a Photobucket.

I aquí teniu el primer vídeo-tutorial :

Tutorial PS Layout Linda. Primera parte from Maica Perxes on Vimeo.



I aquí la segona part :

Tutorial PS Layout Linda. Segunda parte from Maica Perxes on Vimeo.

I aquí teniu els arxius per descarregar :

Paper decorat, Marc de Fotos, i Decoració transparència.
Poseu-vos a sobre de l'imatge i sel.leccioneu Download.

Bé, espero que us serveixin d'utilitat.

dilluns, 19 de juliol del 2010

Colònies

Un any mes el Pol i la Berta han marxat de colònies amb La Trepa, el seu grup d'esplai. Aquest és el primer any de la colla de grans per la Berta i li faran la Tute (o algo així), o sigui, les novatades que fan els de segon any als de primer any, amb la supervisió dels monitors. A veure què passa... de tota manera la Berta no té problemes i tot ho encara amb optimisme. És fantàstica. I el Pol fa segon any de Mitjans I, ha estat molt nerviós fins l'últim moment, però un cop hem arribat al punt de sortida ha anat a buscar els companys i els ha agrupat a tots, per fer pinya. Un cop dalt de l'autocar estava més apagat, però segur que hores d'ara està fent la cabra.

I com cada any enviem alguna coseta per a ser entregada als nens durant aquests 10 dies. Aquesta vegada el Pol rebrà una carta del Pingu (un peluix de pingüí que té fa 4 anys ).



Vaig fer el pingüí amb perforadores rodones i el pobre sembla que torni d'un tiberi, de lo gordo que està.
I per la Berta he utilitzat el meu disseny de Diari Petit, per explicar-li algunes històries meves de quan jo tenia la seva edat. És com compartir un secret d'adolescent, segur que ara riurà i dirà "mama, ets patètica" i coses per l'estil, però d'aquí uns anys ja serà una altra cosa.

Això d'explicar històries ho va començar el Joan. Quan els nens s'avorrien els hi explicava alguna gamberrada de quan era petit i jugaven al carrer, coses innocents, i els feia riure una estona. I amb aquesta idea he transmès les meves 3 històries d'adol.lescent a la Berta.
Al blog M de Mini podreu veure'n més detalls d'aquest mini, com l'he fet i una mica més d'explicació sobre l'idea.

dimecres, 14 de juliol del 2010

Sopes Mallorquines

De petita feia sopetes, agafava un pot amb aigua i una mica de terra i remenava. I segons les quantitats, les sopetes eren purés, i coses per l'estil.

Fa uns dies el Joan ens va proposar de fer una llibreta on apuntar tots els plats que mengem a Mallorca, els nostres petits vicis com l'ensaimada i les Quelitas amb sobrassada, i alguns vins de la terra, que sempre cauen.

I aquesta és la llibreta. No és un receptari, perquè el Joan no comparteix les seves receptes amb mi. Tret de les meves sopetes, poca cosa més he fet dins una cuina. En realitat és un llibre de records, amb un lloc per la foto del menjar i un espai per apuntar-hi qualsevol cosa. I el títol, bé, havia d'estar relacionat amb Mallorca, havia de ser alguna cosa de cuina, i com que l'he fet jo, havia de ser de sopes.

I si voleu saber què són les sopes mallorquines, na Caty us ho explica aquí.

I si voleu veure el projecte, aquí en teniu les fotos.



Darrerament apunto alguns comentaris i encara que sembli una tonteria, de vegades redescobrir-los agrada.

Té varis apartats : el xef, capricis, les amanides, plats principals i carta de vins. I després de cada apartat poso a l'esquerra la foto i a la dreta un full de paper kraft al que li he fet un embossing amb una carpeta nova de Tim Holtz per Sizzix. El nom està estampat amb segells i els comentaris els escriuré amb un punta fina.

L'ensaimada està farcida la meitat de xocolata amb anous i l'altra meitat amb crema cremada. Està boníssima.
Aquí el Pol, l'any 2006 deixant constància de l'importància de les Quelitas en la seva dieta diaria. Un dia comptaré les bosses de Quelitas que mengem durant les vacances !!!.

I ara venen els altres apartats.




I això és tot. M'ha agradat molt fer-lo, ja que serà, tal com he dit abans, un llibre de records gastronòmics.

divendres, 9 de juliol del 2010

Tutorial


Aquest és el primer layout digital que realitzaré en el meu primer video-tutorial de Phostoshop per Divas in Recycling. Tots els elements els he dissenyat jo, és a dir, el paper de fons, el detall decoratiu de les papallones, i el marc de la foto. Fins aquí tot ha estat relativament fàcil, però ja ha començat el meu compte enrere i he de fer el vídeo ja... i he de dir que em fa un cert respecte.
Bé, ja aniré informant, i el 19 us espero al Foro.

dilluns, 5 de juliol del 2010

Mini-Sant Joan

La setmana passada va ser una setmana intensa : preparació de tallers, realització de nous projectes i també una estona per omplir de fotos el meu Mini-Sant Joan.
Si alguna cosa no vull que se m'escapi cap any és el record d'aquesta festa, i per tal de transmetre que de vegades hi ha dies importants que cal recordar, també vaig proposar-lo com a taller a Sabadell, i no va anar malament. Espero que totes les assitents l'hagin omplert de fotos com jo. De moment la Laura ja m'ha dit que sí. Ara espero que me l'ensenyi.


Tot i ser un mini petit penso que li vaig donar el sentit que jo volia. Té poc text, ja que tot l'he fet amb un d'aquests abecedaris adhesius de la Jenni Bowlin, però tot i així penso que té el text necessari per expressar amb poques paraules el sentit que té per a mi la revetlla, el dia de Sant Joan, el cap de setmana que va seguir...

L'scrapbook ajuda en molts moments a esquematitzar i a extreure el que és essencial d'un moment, d'un esdeveniment. És important saber destacar el que realment importa.

I com sempre dic, comença l'estiu.

Moments per sopars amb espelmes a la terrassa.
Per veure totes les fotos del Mini, només cal que cliqueu aquí
I per si voleu veure altres projectes meus de Sant Joan, podeu veure aquí el de 2009 i aquí el de 2008.

Related Posts with Thumbnails