diumenge, 28 de novembre del 2010

Dos mil Onze





Aquest cap de setmana he fet el calendari pel 2.011.

He utilitzat una marca de papers, 7Gypsies, per primera vegada. I de retruc he fet una immersió total en el món del vintage. Bé, és una manera de dir-ho, ja que jo de vintage res de res. Per arreglar-ho diré que m'he mullat una mica amb el vintage.


I el resultat no deixa de tenir el meu estil, que en realitat és el que pretenia. De manera que els meus calendaris seran un xic gràfics-antics-envellits. He canviat la col.locació de l'espiral, que aquest any serà lateral en comptes de superior, però la mida del calendari és molt similar a la de l'any passat (29.7x14.5 cm.).


En podeu veure més fotos aquí, ja que el proper 11 de desembre faré el taller, però de tota manera més endavant el podreu veure aquí mateix amb les nostres fotos escollides del 2010.

diumenge, 21 de novembre del 2010

7 dies, paraules, definicions

Després del Imatges d'Advent, que us ensenyava una miqueta abans, aquí teniu el que serà el meu àlbum de Nadal d'aquesta any : Set.

Aquest projecte és un recull dels nostres 7 dies especials de Nadal, moltes fotos amb la família, a la cuina, a la taula, a la sobretaula, amb els regals, i moltes fotos de petits detalls que són part sempre de la nostra vida, i aquests 7 dies també.

I els 7 dies són :
24/12. La Nit de Nadal
25/12. Nadal
26/12. Sant Esteve
31/12. Cap d'Any
1/1. Any Nou
5/1. La Nit de Reis
6/1. Reis

Aquest any he buscat una paraula per cada dia. Li vaig preguntar al Joan : "Quina paraula et suggereix el Nadal ?"... millor no segueixo...
Jo faig scrap per celebrar, i cada any defenso que el Nadal em porta il.lusió, alegria, dolçor, amor, fa néixer cada any alguna cosa que només neix per Nadal. De manera que aquest any he pensant que volia deixar escrites 7 paraules que defineixen els meus 7 dies, i com tota paraula té una definició, doncs res més fàcil que buscar-la al diccionari.
I després de buscar-la al diccionari, llegeixes el seu significat estricte i te'n adones de com d'especials son les més simples, evidents i òbvies definicions.

La meva paraula pel dia 24 és Llum : una de les formes d'energia , capaç d'impressionar els òrgans de la vista i que permet veure els cossos.

La llum ens permet veure el que ens envolta. Així de simple.

I la resta dels dies també tenen la seva paraula i la seva definició.

El meu àlbum està tot just començat : l'historia triada, l'estructura també, però falta el més important : les fotos i les paraules que quedaran de cada un dels dies.
Avui us volia ensenyar una mica com serà, però també volia que us animéssiu a pensar en què és el Nadal per vosaltres, i que en deixeu una constància escrita.

dimarts, 16 de novembre del 2010

Compartint el December Daily

Avui l'Ali Edwards ens convida no només a entrar en el projecte December Daily i gaudir-ne, tal com ha estat fent els darrers dies, sinó que també ens convida a compartir-lo.

Jo he penjat cada any les meves fotos al seu grup de Flickr, aprofitant llavors per veure'n altres versions d'altres noies. Us asseguro que hi ha artistes arreu del món que segueixen la iniciativa amb il.lusió igual que jo, però aquest any com a novetat ens obre la porta a ensenyar-lo, justament aquí.

I aquest és el meu :

I aquí estava el post on començava a explicar com el faria.
La resta el dia 1 de desembre.

diumenge, 14 de novembre del 2010

7

Aquesta setmana que avui acaba he estat llegint al blog de l'Ali Edwards les seves entrades sobre preguntes i dubtes del projecte December Daily, i una de les preguntes em va interessar molt :

Q : Ali – I love this project, and may actually try to do it this year! (Maybe I should finish April’s Week in the Life first!) 31 days, or even 25 seems kind of overwhelming to me, and I’m afraid I wouldn’t finish it. Have you seen anyone do 12 days, or Christmas week, or any other version? Or, have you seen people title their project something other than December Daily?
AE : I think a 12 days of Christmas (traditionally from December 26 through Epiphany) – or maybe the week leading up to Christmas – is a fantastic idea. You can definitely title it anything you want – calling it 12 Days of Christmas would be awesome. Or Christmas Week or 7 Days – really anything – again, no rules.

No hi cap norma escrita sobre aquest tipus de projecte, pot ser de 25 dies, de 12, o de 7 com el meu. Aquest any fa referència a 7 dies i també a 7 paraules i a 7 definicions. Què és el Nadal ?, Fi d'Any i Any Nou ?, Reis ?... El meu projecte vol ser un àlbum de fotos però també vol aquest any definir cada dia amb un paraula. Aquest any "set" vol ser "set dies, set paraules, set definicions"

Repeteixo el format d'àlbum, que guardo per ocasions especials com aquesta. Una tapa que permet la mida 20x30 cm, amb una finestra rectangular, i folrada amb una polipell suau de color taronja. I és que no tot ha de ser vermell, no?

Podeu veure les meves versions del 2009 aquí i del 2008 aquí i aquí. I el proper cap de setmana us ensenyaré les fotos.

divendres, 12 de novembre del 2010

Vaig i vinc


Vaig i vinc cada dia. Desde fa dues setmanes ja...
El tren em porta i em transporta, i em torna. Molts matins miro a través dels seus vidres bruts com el sol s'enfila des de darrera els arbres, llegeixo l'ADN una estona i em sento portada, junt amb moltes persones com jo, que seiem de costat, ens aixequem i anem d'una andana a l'altre, uns darrera els altres. És una bona sensació de moviment, de vegades moure's és una bona manera de viure, i poder he estat sentada molta estona.
Ara que vaig i vinc, espero el divendres per seure, mirar fotos, escriure històries, escoltar la meva veu i reflectir la meva vida fent scrapbook. Poder no tinc tant temps com abans, però el temps que tinc és per a mi. És el que tinc quan vinc.
Demà taller de postals de Nadal. Aquest cap de setmana comença amb força.

diumenge, 7 de novembre del 2010

Feliç dia


Aquesta carbassa tant bonica que ens han regalat es mereixia una foto, i ja posada també que m'inventés una festa. Així doncs Feliç dia de la Carbassa.

I en aquest dia de celebració he fet el meu "Tardor en petit format". Direu : On és l'aglà ?.

Com a regal de la natura que era, va haver de tornar a la natura. Sóc tant urbanita que fins i tot penso que els aglans són de plàstic. Finalment l'he substituït per una etiqueta feta amb tag maker, que si fa no fa...
I les pàgines interiors aquí les teniu. La primera és un 10x15, una foto amb un bon espai lliure per poder-hi posar decoració i text. Darrerament m'està agradant fer-me el que jo anomeno "parauletes" adhesives. Les escric amb el Photoshop i després les vaig retallant i enganxant.

De vegades més que parauletes son frases, però tot s'hi val. Per escriure-ho primer imprimeixo les fotos i me les miro una estona, i les paraules van sortint. No cal res poètic, simplement el que ve al cap.

Les altres pàgines de l'àlbum son 10x15 també però amb muntatges d'imatges a 5x5



Son fotos de caminades pel bosc, i també algunes de la Castanyada.

I per acabar, jo.

fotos
passejades pel bosc
caça de bolets
escoltar silencis.

I per acabar el Dia de la Carbassa, un layout digital més, amb les fotos de la nostra visita al Saló del Manga de diumenge passat.


Aquest "Seeing You" el tinc de quan vaig fer el curs Yesterday and Today de l'Ali Edwards que, per cert, es torna a fer aviat, i realment us el recomano.

divendres, 5 de novembre del 2010

Digi-Total


Res millor que una estona d'scrap digital el divendres a la tarda. Després d'una intensa setmana, temps per a mi, amb un espai de 30.5x30.5 cm davant per omplir amb una foto i un preciós paper decorat, regal de la Karla Dudley. No deixeu de descarregar els packs de papers que ella ens regalava aquí i també després aquí. Són papers que no ha utilitzat pels kits que comercialitza, però són igualment fantàstics.
M'agraden aquest tipus de fotos, d'esquena, ja que sempre hi veig més dinamisme que si les faig de cara, queda més reflectida l'acció de caminar, de tirar endavant, i m'agrada observar i captar amb la càmera sense que ells ho sàpiguen.
Les paraules surten soles : fan camins junts. Aquest dia jo vaig poder deixar-ne constància però hi han hagut altres dies i altres camins que ells han fet junts. Al Pol li costa sortir i el Joan el pressiona perquè l'acompanyi, i al final ell cedeix perquè en el fons no li pot dir que no al seu pare.

dilluns, 1 de novembre del 2010

Ets un friki, nen

Darrerament aquesta és una de les frases de la Berta.
I aquest és el friki : el Pol, feliç i content al Saló del Manga.

Un lloc especial on veus caracteritzacions d'allò més divertides. Tot un espectacle, tot un món on adolescents i no tant adolescents viuen una "realitat virtual" per unes hores, dins un personatge inventat per un altre, i que ells adoren i fan a la seva mida.

Veritables meravelles, per uns instants creus que algú ha deixat el còmic obert i simplement n'han sortit.

Mostres d'afecte de regal ??. Tot és sorprenent, fins al punt d' abraçar un desconegut, simplement per fer-li un regal.


Tot i que la Berta diu que tots són frikis, i el seu germà també, jo penso que gaudir del que t'agrada fa que la vida sigui més maca. En aquest cas també és més imaginativa, diferent i creativa.
Gairebé és com fer scrapbook, però sense disfressa.
Related Posts with Thumbnails